FK OEZ Letohrad (9. místo, 3 body) – FK Náchod (2. místo, 7 bodů)
V nižší soutěži se zatím letohradský výběr dirigovaný Jaroslavem Veselým rozkoukává. Na hřištích soupeřů si ještě gól nezakřičel ani jednou, naposledy odjel z Kutné Hory s porážkou 0:2 a navíc s vykartovaným špílmachrem Bírem. „Neříkám, že nás to těší, vstup do divize jsme představovali jinak. Ale v Kutné Hoře jsme odehráli velmi slušný druhý poločas i v deseti. Prohráli jsme spíše smolně, neděláme z toho tragédii," nemá letohradský kouč z nevýrazného úvodu těžkou hlavu.
Před dnešním derby starých známých ví, že jeho střelci musí především seřídit mířidla. Tím spíš, že na druhé straně stojí náchodská obrana bez obdrženého gólu. „Koncovka nás trápí už přes rok, v lize i letní přípravě. Náchod navíc na defenzivě zapracoval, je dobře organizovaný. Čekám, že u nás bude hrát v klidu, body má nahrané. Pro něj bude každý zisk plusem, my chceme doma vyhrát," velí Veselý ke zteči.
Problémem ale je, že bojovníků v modrém výrazně ubylo a bude jich dost možná méně, než vyhlášených náchodských rowdies na tribunách. „Posledně jsme měli jen dva hráče na lavičce, pravděpodobně sáhneme do dorostu. Sestava bude výrazně jiná. Mimo hru jsou Vyskočil, Miroslav Sekel, Faltus, v týdnu se na tréninku nešťastně zranil Jirka Štěpán, vykartovaní jsou Bíro s Vanišem," počítá „padlé"  Jaroslav Veselý.

Jiskra Ústí nad Orlicí (8. místo, 3 body) – FK Dobrovice (4. místo 7 bodů)
Návrat do divizní společnosti zatím středočeské Dobrovice zvládají. Mužstvo dirigované bývalým hráčem obou pražských S Martinem Zbončákem Ústečtí ve dvou posledních utkáních neporazili, další příležitost mají nyní. Trenér Jan Navrátil nějaká speciální překvapení ale nechystá. Taktika je jednoduchá. „Dát víc gólů než soupeř," říká bez dlouhého přemýšlení.
Ústečtí doma skórovat umí, naposledy síť pardubické rezervy rozvlnili hned pětkrát. Venku ale Navrátilovy svěřence sráží hloupé chyby v obraně, což dokládají čtyři inkasované góly v Nové Pace a tři v Turnově. „To je opravdu dost, ale nehledejte chybu u posledních čtyř hráčů nebo gólmana. Celý mančaft je zodpovědný za bránění i dávání gólů," míní vládce ústecké kabiny. Pozor si nejistá ústecká defenziva musí dát především na exotického útočníka Musu Ansumu, který se ve třech kolech trefil už dvakrát. „Musíme k němu rychle přistupovat, když bude mít míč, v soubojích je nepříjemný. Nebezpečný je také záložník Tomáš Cigánek, kterého osobně znám," říká Navrátil o jednom z pilířů dobrovické jedenáctky.
Ta ústecká bude ještě dlouhou dobu postrádat spolehlivého Lukáše Roušara, kterému vystavil stopku přetržený vaz v koleni. „Na operaci půjde co nejdřív, v podzimní části s ním počítat nemůžeme. Šrámy ostatních hráčů nejsou snad vážné, velké točení se sestavou nepředpokládám," uzavírá kouč aktuálně osmého celku divizní skupiny C.

JAN POKORNÝ