1. FC Žamberk – FK Česká Třebová 0:0 penalty 2:4

Okresní derby velikonoční gólovou nadílku nepřineslo. Příležitosti na obou stranách byly, realizovat se nepodařilo ani jednu. Hned v první minutě unikl českotřebovský Jankele, jeho ránu odklonil v poslední chvíli O. Kopecký mimo tyče. Následovaly žamberské pokusy. Černíkovu hlavičku zblízka zastavila obrana. Hrubého střelu do horního rohu vytáhl brankář Moláček efektním zákrokem nad branku, Smola orazítkoval po rohu jen břevno. Na druhé straně zneškodnil Martinovský v závěru poločasu Jankeleho střelu, dalekonosný pokus Grepla minul cíl a znovu agilní Jankele přestřelil hlavou po centru Zahálky.

Po změně stran šancí rapidně ubylo. Žamberští svírali okresního rivala na jeho polovině, ale prorazit jeho vyztužený, pružně pracující obranný val nedokázali. Českotřebovští fotbalisté pak spoléhali na brejky, které se jim vinou nepřesností nedařilo dotáhnout do úspěšného konce. Ke slovu tak musel přijít penaltový rozstřel a ten letos Žamberku absolutně nejde.

Moravská Třebová - FK Agria Choceň 2:0

Podruhé v řadě s nulou. Zato Slovanu stačil na první jarní výhru průměrný výkon. O všem podstatném se rozhodlo už v prvním poločase, kdy domácí vstřelili dvě branky. O první se postaral Polák v 13. minutě, druhou si připsal na své konto Murin. Po půlhodině měli Choceňští před sebou pořádný kus práce. Nic s tím nedokázali udělat, žádnou šanci neproměnili.