Jejich domovem se pro sezonu 2013/2014 stala divizní skupina C, kam si svěřenci MILANA UJCE (na snímku) vybojovali postup.
Už zítra přijde ostrá konfrontace o první body. Boj o to ukázat, že Vysokomýtští jsou nováčkem, ale zdaleka ne otloukánkem, tak jako třeba Holice v loňské sezoně.

Po devatenácti letech budou diváci v Mýtě znovu chodit na divizi. Co to znamená pro trenéra, který to s týmem dokázal?
Je to odměna za dva roky nelehké práce a dobrý pocit, že jste hráče něčemu naučil, a že z průměrného mužstva krajského přeboru se stal lídr soutěže, a také úkol udržet divizi i pro příští roky.

Milan UjecSám asi víte, že je to soutěž o „level" výše. Vlastně jste se o tom přesvědčili v pohárovém utkání proti Svitavám, že?
Divize je určitě daleko kvalitnější soutěž a i když na to hráče připravuji, budeme to mít těžké. Doufám, že si hráči budou postupně zvykat a přesvědčí se, že na tu divizi mají.

Příprava na nový ročník trvala v podstatě měsíc. Co všechno jste stihli, a co ještě budete ladit před startem nebo během několika prvních kol?
Příprava byla krátká, někteří hráči ještě doléčují zranění z minulého ročníku, a tak se stabilní základní sestava bude tvořit ještě v průběhu sezony. Sehráli jsme zápasy s mužstvy ČFL, divize a krajského přeboru se střídavými úspěchy. Máme spoustu věcí, které budeme vylepšovat i během sezony.

Jak to vypadá s posílením kádru? Před nedávnem jste mluvil o případném doplnění hráčů z Pardubic. Podařilo se tedy dotáhnout nějaký přestup či hostování?
Podle mých představ posílení kádru zatím nedopadlo. Z Pardubic kromě Kopřivy a Sklenáře, kteří tu byli i loňskou sezonu, přišel pouze Hovorka. Přišli Živný, Krátký, Krpata a kádr doplní místní dorostenci a hráči B mužstva. Jednáme ještě s několika hráči a uvidíme, zda se nám něco podaří.

Kdo naopak tým opustil?
Hostování ukončili hráči Šmeral a Tomášek.

Jste nováčkem, ale spolu s vámi je tam ještě pět nových celků. Jak vnímáte vaši pozici před začátkem?
Pro většinu hráčů to budou „první krůčky" v divizi a je určitě pro nás pozitivní, že těch nováčků tam bude více. A je předpoklad, že na tom budou výkonnostně podobně jako my.

Hned v prvním kole jedete do Jablonce nad Jizerou, což je vlastně farma prvoligového týmu Baumitu. Už střádáte plány s čím na soupeře vyrukovat?
Farmy oddílů budou velkou neznámou. Každý zápas tam může hrát někdo jiný, takže se nelze připravit na konkrétní hráče. Předpokládám, že tam budou mladí hráči, kteří se budou chtít poprat o první ligu. My musíme bojovat a mladé hráče předčít ve zkušenosti.

Máte již v hlavě jedenáctku, která nastoupí?
Vzhledem k mnoha zraněním bude sestava známa až těsně před mistrovským výkopem v sobotu.

Budete nějak z celkového pohledu měnit svůj herní styl, který jste praktikovali ještě v krajském přeboru? Divize je přece jen něco jiného.
Styl hry se budeme snažit v určitých oblastech změnit, kromě kombinačního fotbalu musíme do našeho rejstříku zařadit více bojovnosti a agresivity.

Na závěr nesmí chybět otázka: cíl týmu pro sezonu?
Cílem bude určitě udržení se v divizi, stabilizovat kádr a postupně do něj zapracovávat domácí hráče.