První celek tabulky si pojistil první místo výhrou nad Letohradem. Vysoké Mýto bralo v Čáslavi bod.

Jiskra Ústí n. O. - FK Letohrad 3:1

Divizní lídr míří za letošní senzací neohroženě dál. Překážkou nebyl ani Letohrad. Ústí zvítězilo před největší domácí návštěvou 3:1. Letohrad nezačal vůbec špatně a v sedmé minutě se ujal vedení, když v brance skončil míč po šťastném pokusu Tichého. Hosté nebyli ve hře horším celkem, jenže je trápí finální fáze a produktivita. Po obdrženém gólu se Jiskra nevrhla bezhlavě do útoku, ale trpělivě si počkala na svou šanci.

Co je pro Ústí stěžejní? Jasnou odpovědí je forma kapitána Zdeňka Vaňouse. Celou sezonu hraje výborně, ale jarními výkony se ještě výrazně zvednul. Postaral se o vyrovnání, když ve 20. minutě získal na rohu vápna balón, obešel v šestnáctce dva hráče, podíval se, jak je nakročený gólman Ehrenberger a míč mu poslal z úhlu pod břevno.

Vyrovnaný fotbal pokračoval. Jedinou vážnější střelu z pohledu hostí obstaral Kabourek. Ústí otočilo výsledek v 41. minutě. Vaňous ideálně vysunul Opinu, jenž běžel sám na letohradského gólmana a s chladnou hlavou jej obstřelil.

Po přestávce se šancemi šetřilo podobně jako v první půli. Letohrad měl častěji míč na kopačkách, ale prostor mezi tyčemi ne a ne trefit. Zkoušel to Čada po rohovém kopu, avšak pálil nad. Na druhé straně neuspěl Kukla. Rozhodující moment přišel v 79. minutě. Trestný kop poslal do šestnáctky Vaňous, nejvýše si vyskočil Strnad a Ústí už mohlo slavit vítězství. Po třetí brance se utkání dohrávalo.

Čáslav - SK Vysoké Mýto 0:0, penalty 6:5

Bitva zejména ve středu hřiště byla k vidění v první půli zápasu. Obě mužstva chtěla body, aby se dotáhla na první tým tabulky. Avšak k tomu potřebovaly celky vstřelit gól. Žádných výraznějších šancí se diváci nedočkali. Za hosty byl nejblíže kapitán Fikejz, který přehodil vybíhajícího gólmana, ale s ním také branku. Domácí zahrozili hlavičkou Vebra, se kterou si gólman Černík poradil.

S větší aktivitou se do druhé půle vrhli Mýtští a po faulu na Štěpánka zahrával přímý kop z lukrativní vzdálenosti Fikejz. Jak to dopadlo? „Zvolil spíše likvidaci zdi než technické zakončení," popsali situaci na webových stránkách klubu Vratislav Valášek s Filipem Wimmerem. Následná dorážka Trnky bránu těsně minula. Ve zbývajícím čase se žádné mužstvo ke gólové šanci nedostalo. Na pokutové kopy pak měli více štěstí domácí střelci.