Když totiž hráli doma, tak si diváci mohli klidně vsadit, že to bude po prvním poločase 3:0.
Proč čekat na honičku po přestávce, sledovat na světelné tabuli rychle ubíhající čas a být nervózní z toho, jestli dají nebo nedají gól. Tomu se chtěli svěřenci trenéra EVŽENA KOPECKÉHO vyhnout a mít klid.
Podle slov kouče hráči přistupovali nejen k zápasům, ale i k tréninkům velmi zodpovědně, a pokora společně s dobrou morálkou byla velkým plus.
Odrazilo se to při zápasech venku, kde hráči Agrie hráli osm utkání a získali 16 bodů, druhá Česká Třebová 11. „Chtěli bychom se takto prezentovat i dále, ale nechtěl bych to přechvalovat" má jasno Kopecký.

Evžen KopeckýTrenére, očekával jste, že váš tým prožije tak úspěšný podzim?
Neočekával, ale přál jsem si to. Myslím, že je to přání každého trenéra, ale i přání musí být podpořeno kvalitním přístupem hráčů, a to jak v přípravě, tak v utkáních kluci plnili. Nemalou roli hraje také fakt vytvoření dobré party lidí, a ta se tu vytvořila opravdu skvělá.

V čem vidíte, že byl největší rozdíl mezi vámi a ostatními celky, které jste nechali v tabulce za sebou?
Máme mladý tým a jak se říká, dnešní mladí jsou ambiciózní, mají touhu být lepší, něco dokázat, a proto je vždy stavím před výzvu – dokažte, že nejste jen průměrní. Při dnešní nouzi o hráče si při troše štěstí mohou zahrát vyšší soutěže. Do každého utkání také nastoupili s pokorou a nehledali případnou příčinu neúspěchu někde jinde než v sobě. Snad i tato morálka byla naším velkým plusem.

Jaké zápasy se dají označit za nejvydařenější?
Těžko říct, ve většině utkání podali kluci solidní výkon, ale někdy jsme ten míč do brány prostě nedostali. Jinak bych to rozdělil asi na výsledkově vydařené, to bylo s Letohradem B a potom na herně kvalitní, což byl pro mne zápas s Českou Třebovou, který měl z obou stran převyšující úroveň krajského přeboru.

Je nějaký moment, který vám uvízl během podzimu v paměti a stojí za zmínku?
Byl to zápas v Holicích, kde jsme zahráli v prvním poločase velice špatně. Dá se říci, že si kluci zahrávali s mým zdravím. Následoval asi jediný důrazný poločasový pohovor, ale hlavně účinný. Kluci naskočili do druhé půle úplně jinak, ukázali charakter a otočili utkání, které jsme v jednaosmdesáté minutě prohrávali jedna tři a vyhráli čtyři tři. To byl okamžik, na který se nezapomíná.

Z celků, které odehrály osm utkání venku, jste byli jednoznačně nejlepší, což je určitě potěšitelný fakt, souhlasíte?
Potěšitelné ano, ale i zavazující. Chtěli bychom se takto prezentovat i dále, ale nechtěl bych to nějak přechvalovat, je nutné přihlédnout k faktu, že nás na jaře čekají venku asi silnější týmy.

Neméně pozitivní je i počet inkasovaných branek, viďte?
Ano, dá se ale říci, že je k tomu také potřeba trochu štěstí a to hlavně směrem k zdravotnímu stavu hráčů, který je strašně důležitý. My ho měli, a proto až na malé výjimky jsme odehráli podzim v konsolidované sestavě. Samozřejmě nesmím zapomenout na brankáře, a to jak Libor Gerčák,tak i mladý Martin Mikulecký, který u nás sbírá zkušenosti, vždy týmu pomohli, když už bylo před naší brankou zle.

O útoku netřeba dlouhých diskuzí. Přesto, prostor k zlepšení se asi najde.
Musím zmínit fakt, že nás před sezonou opustil Radim Fikejz a spousta lidí nám prorokovala problémy, které se nakonec ukázaly jako plané a to jsem rád. Snažíme se hrát útočně ve všech řadách a momentálně z hry týmu profituje Jan Souček, který těch branek mohl mít i víc. Samozřejmě branek není nikdy dost a byla i utkání, kdy jsme tak produktivní nebyli a je pravda, že je pořád co zlepšovat.

Které týmy se vám v podzimní části nejvíce líbily? A jaké celky si to rozdají na jaře o první místo?
Svou úroveň si stabilně drží Chrudim B, která při vhodném doplnění je schopna porazit asi každý tým. A samozřejmě náš konkurent o umístění Česká Třebová, které tým drží především zkušená dvojice Borek – Zahálka. Ostatní týmy střídaly lepší okamžiky s horšími, ale při tříbodovém systému do bojů o přední příčky může zasáhnout Polička, Pardubičky, Hlinsko. Za zmínku stojí i počínání Dolního Újezdu, který byl asi podceňován a mnohé překvapil.

Výkony mužstva i výkony jednotlivých hráčů nezůstaly bez povšimnutí. Bude těžké udržet stávající kádr do jarní části?
To je pravda, zvýšenou pozornost především klubů z vyšších soutěží jsme zaznamenali a klukům to i přeji. Zároveň si ale přeji tuto partu udržet, ale to je na našem výboru, který bude určitě dělat maximum, aby to tak dopadlo.

Jakou podobu bude mít zimní příprava?
Začali jsme 13. ledna třikrát v týdnu. Po vzoru loňské přípravy jsme zvolili více přípravných utkání, v nichž hráči nabírají hodně herních zkušeností, které málokterý trénink může nahradit. Hlavně bych si taky přál, aby se klukům vyhýbaly nemoci a zranění.

Podzim Chocně ve výsledcích1. kolo: Hlinsko – Choceň 0:2 (Coufal, Hrubý)
2. kolo: Choceň – Dolní Újezd 3:1 (Souček 2, Kopecký)
3. kolo: Pardubičky – Choceň 1:0
4. kolo: Choceň – Lanškroun 3:0 (Šabata, Souček, Kopecký)
5. kolo: Svitavy B – Choceň 1:0
6. kolo: Třemošnice – Choceň 0:2 (Smola, Souček)
7. kolo: Choceň – Letohrad B 6:0 (Kaplan 2, Souček 2, Smola, Rozlívka)
8. kolo: Žamberk – Choceň 1:3 (Smejkal, Souček, Sloupenský)
9. kolo: Choceň – Chrudim 0:0
10. kolo: Holice – Choceň 3:4 (Souček 2, Šabata, Chleboun)
11. kolo: Choceň – Polička 3:0 (Souček 2, Coufal)
12. kolo: Moravany – Choceň 0:0
13. kolo: Choceň – Česká Třebová 0:0
14. kolo: Heřmanův Městec – Choceň 1:4 (Hrubý 2, Kaplan, Chleboun)
15. kolo: Choceň – Litomyšl 3:1 (Hrubý 2, Chleboun)