Vysoké Mýto – Být spokojen se zimní přípravou se nestává příliš často. Ale pokud trénujete Vysoké Mýto, jsou předpoklady, že to bude mít vysokou úroveň.
Docházka na jedničku, zdravá konkurence v týmu, tudíž všichni makají na plné obrátky. Co víc si přát.
Trenér Roman Oliva nešetřil chválou. Proč taky. Nemá důvod. Je to vidět i na výsledcích v přípravných utkáních, kdy Mýto ani jednou neprohrálo, a že tedy hrálo s velmi kvalitními celky. Už jen zbývá zužitkovat všechno během jarní části divize C. Vysoké Mýto se řadí mezi favority na celkové vítězství. „Kdybychom byli vskutku první, nahoru bychom šli," netají se ambicemi trenér Oliva.

Před pár dny jste mluvil o spokojenosti se zimní přípravou. Trvá to?
Mohu říci, že opravdu ano. Všechno bylo naprosto v pořádku. Co jsme chtěli, jsme odpracovali. Jsem spokojený.

Roman OlivaZdroj: DeníkVyladili jste všechny detaily?
Nevím, jestli jsme vyladili úplně všechno, protože máme problémy s hřištěm. Vše se nám zkomplikovalo tím, že máme hrací plochu číslo jedna zavřenou. Náhradní hřiště je ve stavu, v jakém je. Je problematické, ještě jsme na něm prakticky nebyli. Ale nedá se nic dělat.

Existuje tedy i možnost, že by se sobotní utkání s Chrastavou nehrálo?
Pokud by bylo opravdu nepříznivé počasí, hřiště by bylo jako bazén. V ideálním stavu není, ale my hrát chceme, tak doufám, že nebudou nikterak velké přeháňky, aby se stav hrací plochy zhoršil oproti tomu, jak je to nyní.

Na rozdíl od hřiště jste na sezonu, zdá se, připraveni velmi dobře. Že se blíží jarní výkop, je cítit kabinou?
Zima byla dlouhá. Každý už se těší, aby to začalo. Samozřejmě bude hodně důležité, aby se nám podařil vstup.

Máte pravdu. Ocitáte se v trojlístku favoritů, který má na to soutěž vyhrát. Jak tenhle fakt vnímá okolí ve Vysokém Mýtě?
Já dojíždím, takže to úplně nevím. Ale samozřejmě se o tom dost mluví. My si z toho dvakrát velkou vědu neděláme. Když se to povede, budeme rádi. Když ne, kácet se z toho taky nebudeme.

Vyklidit pozice v první trojce ale asi nehodláte, tam se udržet chcete…
V žádném případě ne. To je jasné.

Nosíte v hlavě sestavu, která vyběhne proti Chrastavě na trávník?
Víceméně ji mám připravenou. Pouze mě trápí zranění Mária Hocka. Nahrazené ale jeho místo máme. Jeden otazník ještě mám na jeden post, protože kvalita obou hráčů je opravdu dobrá, takže je pouze otázka, kdo příležitost v prvním utkání dostane.

Když nahlédneme do budoucnosti, pokud byste dotáhli jaro na první místo, visí ve vzduchu možnost, že by Mýto uvažovalo o postupu do třetí nejvyšší české soutěže?
My se o tom opravdu moc nebavíme. Cítíme, že jsme nahoře, že se to může povést. Kdybychom byli vskutku první, nahoru bychom šli.

Prvotním cílem to není?
My chceme být co nejvýše. Co bude potom, se bude řešit poté.

Při sobotním startu bude vaše svěřence prohánět v dresu Chrastavy Jiří Štajner. Těžko říci, jak v zimě trénoval, ale hned na úvod tahák pro lidi…
Je to jedna z velkých postav českého fotbalu. Jeho kariéra byla úžasná. Co se týče fotbalových kvalit, je pořád na vysoké úrovni.

Nehodláte mu věnovat výraznější pečlivost?
Nebudeme. K tomu nemáme důvod.

Soupiska – brankáři: Vojtěch Černík (1988), Erik Zavřel (1994). Obránci: Lukáš Trnka (1996), Michal Žák (1990), Marián Hock (1990), Lukáš Živný (1992), Roman Konečný (1984), Martin Fišer (1994), Michal Kouřil (1989), David Fišer (1994). Záložníci: Adam Kopřiva (1994), Vratislav Valášek (1993), Pavel Tomášek (1992), David Motl (1995), Tomáš Rezek (1984), Pavel Štěpánek (1994), Filip Wimmer (1996), Jan Dvořák (1992). Útočníci: Lukáš Mach (1984), Lukáš Benda (1995), Radim Fikejz (1987).
Realizační tým – trenér: Roman Oliva. Asistent: Radim Fikejz. Vedoucí týmu: Jiří Koukol. Masér: Jiří Stratílek.
Změny v kádru – příchody: nikdo. Odchody: nikdo.
Ideální sestava podle Deníku: Černík – Živný, Žák, Kouřil, Hock – Motl, Tomášek, Kopřiva, Wimmer – Štěpánek, Fikejz.
Přípravné zápasy: – Jaroměř 4:0, – Kolín 2:2, – Převýšov 1:0, – Choceň 3:0, – Trutnov 2:2, – Vrchlabí 7:2, – Vrchovina Nové Město n. M. 1:1, – Ždírec nad Doubravou 5:0, – Bystřice nad Pernštejnem 0:0.