Rodák z Ostravy odehrál 89 zápasů v nejvyšší české soutěži, mimo jiné působil ve Spartě, Plzni, Zlíně či Baníku a několik posledních let hrál v Rakousku.

V šestnácti letech jej dokonce testoval Liverpool. Věštila se mu velká budoucnost, byl obrovskou nadějí českého fotbalu, jeho kariéra ale nakonec nenabrala takový spád, jaký si přál.

V březnovém utkání v Bohumíně si tak odbyl premiéru v divizi. „Bylo to derby a jsem rád, že jsme ho vyhráli,“ vrátil se k utkání, ve kterém Havířov zvítězil 2:1. „Byl jsem mile překvapený z kvality našeho týmu,“ dodal po zápase.

V Havířově se od vás čekají nejen góly, ale i předávání zkušeností. Je to pro vás výzva?

Je to určitě zajímavá zkušenost. Předávat mé zkušenosti mě baví a myslím, že na hřišti je to i vidět.

Víte, komu patřila bota?
Muž zemřel po střetu s vlakem, policie pátrá po jeho totožnosti

Stanovil jste si nějakou gólovou metu, kterou byste na jaře chtěl pokořit?

Žádnou metu nemám. V zimě jsem chtěl dokonce skončit s fotbalem. Říkal jsem totiž, že když ukončím profesionální kariéru, tak to zabalím úplně. Ale v Havířově mě přemluvili, abych jim pomohl. Zkusím půlrok, odehraju tady jarní část a porveme se o horní příčky. Ale co bude dál, to si zatím vůbec netroufám říct.

Do Havířova jste přišel z Rakouska. Jaké to bylo angažmá?

Hrál jsem tam třetí a čtvrtou ligu. Třetí byla profesionální, po finanční stránce to pro mě bylo výborné. V Rakousku jsem měl i manželku. Čtvrtá liga sice byla o něco horší, ale kvalitou bych ji přirovnal k naší divizi.

Karviná si doma zahraje proti SAM Brno. Ve hře je postup do finále.
Basketbalisté Sokola rozehrávají semifinále

V pouhých šestnácti letech jste byl na testech v Liverpoolu. Jak na to vzpomínáte?

Byl to ohromný zážitek. Být v takovém velkoklubu, to mi do kariéry dalo hodně. Doporučil bych to všem mladým, aby se podívali, jak to chodí v profesionálním fotbale.

Koho jste na Andfield Road potkal?

Narazil jsem tam na všechny tehdejší hvězdy. Působil tam trenér Gerard Houllier, byli tam Michael Owen, Sami Hyypiä, Patrik Berger nebo Milan Baroš. Trénovat s nimi a být po boku takových hráčů, to byl obrovský zážitek.

Lumír Rosůlek a jeho svěřenci nakonec o play off přišli.
Gól a bod od postupu. Hokejbalistům těsně uniklo play off

Co chybělo k tomu, abyste do Liverpoolu přestoupil?

Přestupová částka. Neviděl jsem do toho, je třeba zeptat se jiných, kolik vlastně chybělo, ale byla to otázka peněz. Bohužel.

Působil jste ve Spartě či Baníku. Kde se vám líbilo nejvíc?

Na všechna angažmá vzpomínám moc rád. Ale nejlepší to by bylo v Plzni a Zlíně, tam jsem byl po fotbalové a životní stránce nejvíc spokojený.

Datyně těsně prohrály. Sahaly po bodu.
Dolní Datyně padly, srazil je gól v nastavení
Okresní derby v divizi. Dětmarovice (v bílém) porazily Havířov 1:0.
Strakovi jedno derby nestačilo. Viděl i výhru Dětmarovic nad Havířovem