Nejen láska prochází žaludkem. To samé může platit o fotbale, vždyť na snažení mužstev na trávníku se fanouškům lépe dívá s něčím dobrým na zub. Nejinak tomu bude o víkendu na stadionech po celém Pardubickém kraji.

Z nejlepších surovin

Tou správnou volbou bude bezesporu utkání krajského přeboru mezi Třemošnicí a Holicemi. Nejenom, že bude k vidění souboj dvou týmů ze stejných pater tabulky, ale zároveň si také můžete pochutnat na vynikajícím místním občerstvení. A že bufet v Třemošnici nabízí velmi pestrý výběr. Na první pohled zaujme kromě tradiční klobásy langoš, který je v regionu raritou. „Langoš je z domácího těsta a je to opravdová lahůdka,“ chválí si sekretář třemošnického klubu Pavel Kolbaba a zároveň vyzdvihuje Šárku Střížkovou, jež se o přípravu pokrmů při zápasech Třemošnice stará. Kromě langoše zaujme nabídka hamburgerem či hranolky. I zde se provozní občerstvení spoléhá na kvalitní potraviny. „Hamburgery jsou dělány z našeho masa, které má vynikající kvalitu,“ ujišťuje Kolbaba.

Derby bude chutnat

Na své si přijdou fotbaloví gurmáni i v Lázních Bohdaneč. V sobotu dopoledne od 10:15 domácí tým v rámciI. B třídy vyzve Libišany. Dva kluby z pardubického okresu, navíc sousedi v tabulce. Co může zpestřit chuť divákům? Kromě obvyklého menu v podobě klobásy, která může být připravována na grilu, či párku si lze v Bohdanči pochutnat třeba i na gulášové polévce.

Ilustrační foto
Dubina láká na tatarák či burger