Minulou sezonu střetnutí Olomouce a Viktorie Plzeň na Hané skončilo bezbrankovou remízou. Přestože jde o ofenzivní mužstva, padá v jejich vzájemných zápasech málo gólů (na podzim v Plzni 1:0 pro Viktorii). Potvrdí tuto statistiku i sobotní duel třetího kola FORTUNA:LIGY, který je na programu od 19.00 hodin v Olomouci?

Sigma v minulém kole venku rozstřílela Mladou Boleslav 4:0 a Plzeň v prvním venkovním utkání této sezony zvítězila na Dukle 3:1. „Očekávám zajímavý zápas, protože Olomouc je soupeř, který chce hrát fotbal a kombinovat. Když se podíváte na výsledky v české lize, tak padá obecně mnohem více gólů než v minulosti. Ono to asi ukazuje, že mužstva chtějí hrát ofenzivněji a v Olomouci to bude nejspíš podobné. Já jen doufám, že branek dáme více, než soupeř,“ přeje si trenér Viktorie Pavel Vrba.

„První zápas Olomouci proti Slavii nevyšel, ale v Mladé Boleslavi ukázala, že je velice ofenzivní a má šikovné fotbalisty,“ dodal plzeňský lodivod.

Kvůli vedrům musel v tomto týdnu upravit tréninkový program. „Začínali jsme trénovat o hodinu dříve, než tomu bylo v minulosti,“ prozradil Vrba.

Po pražské Slavii čeká Sigmu další jeden z nejsilnějších tuzemských soupeřů, navíc úřadující mistr a účastník Ligy mistrů. „Na úvod Plzeň vyhrála obě utkání, takže sílu mít musí. Možná herně jim to nešlo tak, jak si sami představovali, ale zvládli to za tři body. V tom je právě velká síla toho mužstva, že dokáže pár šancí využít a utkání zvládnout,“ řekl pro klubový web trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek.

Souboj Sigmy a Viktorie přitahuje pozornost, protože jde o šlágr třetího kola FORTUNA:LIGY a na soupisce obou týmů jsou hráči, kteří působili v dresu soupeře. Olomouc má v sestavě odchovance Viktorie Martina Sladkého a Plzní prošel Václav Pilař, který vzhledem k přestupové dohodě klubů hrát nemůže. Za Sigmu hrávali viktoriáni Roman Hubník, Tomáš Hořava, Tomáš Chorý a Jakub Řezníček.