Podle aktuální formy a výsledků z posledních zápasů se jedná o souboj dvou nejlepších týmů. Sešívaní v průběhu letošního ročníku pouze jednou ztratili a celkem v lize už 53 utkání neprohráli (od března 2020). Východočeši zase vyhráli poslední tři zápasy, když ani jednou neinkasovali, stejně jako ve dvou pohárových zápasech. Jejich šňůra bez inkasované branky tedy čítá pět duelů.

Historie hovoří jasně proti Hradci

Historická bilance hovoří jasně pro Pražany, Hradec vyhrál pouze dva z osmadvaceti vzájemných zápasů (oba doma), na stadionu Slavie bodoval pouze dvakrát (remízy) z patnácti duelů.

GÓLOVÁ RADOST. Votroci ve středu zvítězili v Zápech 4:0 a jsou v osmifinále MOL Cupu.
Votroci pětkrát za sebou neinkasovali. To nás moc těší, říká asistent Hejkal

Přestože Slavia má pořádný zvuk a bude jasným favoritem, Votroci se výzvy poměřit se s ní rozhodně nebojí. „I Spartě jsme čelili skvělou hrou, porážka byla krutá. Chceme takhle hrát dál, i když víme, že Slavia je dominantní. Nebojíme se toho. Kluci už zjišťují, o co v lize jde. V současné době jsme v dobrém rozpoložení, jde to směrem, jakým chceme,“ říká Stanislav Hejkal, asistent hradeckého trenéra.

Hejkal: Druhá sestava Slavie by hrála o 3. místo

Slávisté se v poslední době potýkali s některými absencemi, především v obraně, avšak sílu jejich týmu to neubírá. „Slavia má obrovskou šířku kádru, s problémy ve stoperské dvojici si taky poradí, protože mají na každý post tři čtyři alternativy. Kdyby měla druhá sestava Slavie vlastní mužstvo, hrála by v lize o třetí místo,“ je přesvědčen Hejkal.