PARDUBICE – OSTRAVA 0:3

Fakta – branky: 19. Buchta, 32. Kuzmanovič, 76. Sor. Rozhodčí: Berka – Caletka, Pečenka – Štěrba (video). ŽK: Kostka, Jeřábek – Lischka. Diváci: 537 (omezený počet). Pardubice: Letáček – Kostka, Jeřábek, Toml, Čelůstka – Tischler, Čihák – Chytil (82. Červ), Šimek (26. Matějka), Cadu (59. Huf) – Černý (82. Lupač). Trenér: Novotný. Ostrava: Budinský – Ndefe (82. Juroška), Svozil, Lischka, Fleišman – Buchta (82. Potočný), Tetour, Kaloč, Kuzmanovič (63. Almási), De Azevedo (63. Sor) – Klíma (81. Budínský). Trenér: Galásek.

Pardubice prohrály s Ostravou jednoznačně 0:3. V posledních třech utkáních na „svém“ hřišti nebrali ani bod, inkasovali třináctkrát. „Vracíme se zase zpátky. Mužstvo je jiné než vloni. Druhá věc je, že jsme v poslední době měli náročné soupeře ze špičky,“ připomněl trenér Jaroslav Novotný, že se tým před Baníkem poměřil s Olomoucí i Slavií. Od obou schytal pět branek.

Je pravda, že v minulém ročníku, který mužstvo zakončilo na epesním sedmém místě, ve Vršovicích šlapalo. V tabulce domácích utkání skončilo rovněž sedmé, ze sedmnácti pokusů osmkrát vyhrálo, pouze třikrát padlo.

Teď je to však jinak. V deseti duelech přišla jediná výhra, naopak pět nezdarů. Pouze Karviná je v tomto ohledu slabší.

Čech.

Pardubice jsou stále čtrnácté, nenahrála jim výhra Zlína nad Karvinou a rovněž Teplic v Jablonci. „Myslím, že výsledek s Baníkem je krutý . Musím ale uznat, že vyhrál zaslouženě,“ řekl Novotný.

V posledním podzimním kole čeká tým duel s Bohemians. Bude tedy hostem na „svém“ stadionu.

Černý smutným jubilantem: Bohužel

Před zápasem dostal dres s číslem 150. V utkání odkopal 81 minut. Ve věku 36 let. Pardubický (ano) už veterán Pavel Černý si zahrál jubilejní duel ve fotbalové lize.

Nebyla z toho nějak olbřímí oslava. Nakonec Černý je tak trochu salámista, a tak vůbec nepřekvapují jeho slova řečená před střetnutím: „Já o tom vůbec nevěděl.“

Především však Pardubičtí padli s Baníkem Ostrava minimálně výsledkově jasně 0:3 a moc dobře vědí, že se jich týká boj o ligový život.

Pavel Černý teď střílí góly za Pardubice.Pavel Černý odehrál 150. ligový zápas.Zdroj: Deník/Luboš Jeníček

Jak jste zápas viděl?

Neřekl bych, že nás něčím zaskočili. Byli jsme na ně připraveni. Přesto jsme během prvního poločasu inkasovali dvě branky, které rozhodly o průběhu utkání.

Ve druhé půli jste však měli slibnou pasáž.

Měli jsme silnou pětadvacetiminutovku. Byly tam dva náznaky šancí, ale bohužel jsme se k ničemu pořádnému nedostali. Naložili jsme s tím, jak naložili, navíc je podržel gólman. Bohužel.

V čem byla Ostrava nepříjemná?

Nedá se říct, že by nás hosté něčím překvapili. Ale v prvním poločase byli důraznější a agresivnější ve vápnech a jeho okolí, což jim přineslo tři body.

Po třetím gólu bylo definitivně jasno, že?

Trestali nás z produktivity. Ve druhé půli už si vedení pohlídali. Pro takový tým, jakým je Ostrava, už to nebyl velký problém.

Zápas měl slušnou atmosféru. Co jste jí říkal?

Fanoušky jsem moc dobře vnímal. Je mi vlastně celkem jedno, jestli jde o domácí nebo ostravské. Aspoň že na fotbal můžou, i když jen v omezeném množství. Ostravských bylo víc než těch pardubických, musím říct, že udělali parádní atmosféru. Líbilo se mi to, taková k fotbalu patří.