Komise rozhodčích o tom informovala okamžitě komisi disciplinární, která si na 7. října předvolala jak tři hráče Zákolan (plus jejich zákonné zástupce - jména jsou k dispozici na stránkách fotbal.cz), tak zástupce Baníku Švermov, ale i TJ Tuchlovice, kde Ivan Novák dříve působil a kde podle tvrzení komise rozhodčích získal fotky a jména hráčů, která využil v zápise.

"Je tady důvodné podezření z podvodu a pokud se prokáže, je společensky velmi nebezpečný a odporuje zcela všem zásadám fair-play," píše šéf komise rozhodčích Petr Blažej.

Hřebeč posílil Jakub Podaný // TJ Hřebeč - SK Lhota 6:2 (1:2), KP 21. 8. 2021
Hřebečský vztek, exligista Podaný si rozmašíroval koleno o sloupek

Co se vlastně stalo? Při zápase KP žáků Švermov/Brandýsek vers. Zákolany požádal v poločase domácí vedoucí týmu rozhodčího Vojtěcha Braunšweiga o kontrolu totožnosti tří hráčů, neboť měl podezření, že neodpovídají hráčům, kteří jsou pod jejich číslem uvedeny v zápise. Vedoucí družstva hostí Ivan Novák reagoval, že na utkání dotyční nejsou a to že, jsou jejich jména uvedena v zápise, je pouze administrativní chyba. Následně vedoucí domácího družstva požádal o kontrolu totožnosti celého družstva. Ani v tomto případě vedoucí družstva Zákolan listinu hráčů neměl.

Fotbalové Louky o víkendu smetly Veselou (v bílých dresech) 5:0. Mnohem více se však diskutovalo o situaci z konce úvodního poločasu.
Jako scénka ze seriálu Okresní přebor. Sprosté nadávky i vyhrožování rozhodčímu

Rozhodčí Braunšweig události popsal v zápise a komise rozhodčích přiznala, že šetření zahájila na podnět AFK Tuchlovice. V případě zmiňovaných hráčů totiž existuje důvodné podezření, že fyzicky nemají s týmem Zákolan nic společného, pouze fotku a jméno, které podle tvrzení komise Ivan Novák získal v minulosti při společném tréninku s týmem Tuchlovic. tam totiž trénoval, dokonce krátce i A tým mužů. Komise to dokládá i fotokopiemi registrací zmiňovaných hráčů vždy v rámci oddílu TJ Tuchlovice a oddílu Fotbal Zákolany.

Rozhodující slovo bude mít disciplinární komise Středočeského fotbalového svazu, která zasedne příští čtvrtek 7. října.