Orlové se v průběhu uplynulého ročníku ujal trenér Jiří Jurčík, jenže jeho mise je nyní u konce. „Byli jsme s ním maximálně spokojení, on má ale vyšší plány. Proto jsme se v klidu rozešli,“ uvedl sekretář orlovského klubu Bronislav Schimke.

Před měsícem sledovali, jak jejich země zápolí na světovém šampionátu, a nyní se snaží zaujmout natolik, aby si jednou pozvánku do seniorského národního týmu vysloužili i oni. V Rosicích na Brněnsku se připravuje reprezentace do 23 let ze Saudské Arábie.
Zpestření na Moravě? Arabové sem přijeli piplat mladé fotbalisty

Novým trenérem Slavie se stal Martin Kempný, jenž dorazil z Bohumína. Plánoval sice, že si od fotbalu nějakou dobu odpočine, nakonec bez něj ale vydržel pouhé dva měsíce.

„Orlová chtěla nastartovat mančaft. Je to výzva, tak proč ji nevyzkoušet,“ prohlásil nový trenér Orlové.

Posily z Bohumína

Společně s Kempným přišly z Bohumína i dvě posily – David Jatagandzidis a Jan Nowinski. „Ještě se jedná o jednom brankáři a také se vrátil Aleš Věčorek. Oslovují se i další hráči,“ prozradil orlovský kouč.

Z utkání I. A třídy Český Brod B - Divišov (2:3).
Stejskal: Jestli zopakujeme Chorvatsko, o postup mít strach nebudu

Z ligového dorostu Frýdku-Místku by měl přijít Tomáš Botur, Orlová ale počítá i ztráty. „Skončili oba černoši, Wilfried Jr. a N´Da. Pořád jsou našimi hráči, ale uvažujeme, jestli je budeme angažovat nadále. Adam Hruška navíc odešel do karvinské juniorky,“ doplnil Schimke.

Orlovou v závěru minulé sezony trápila marodka. „Dohrávali jsme to asi s pěti dorostenci, ti se však jeví velmi šikovně a jsou příslibem orlovského fotbalu,“ těší Schimkeho, který má jasný cíl: postup a návrat do krajského přeboru.

Nedůstojná soutěž

„Kdybych nevěřil, tak do toho nejdu. Byl bych rád, kdyby se to povedlo. Je to reálné, pro Orlovou je totiž I.A třída trochu nedůstojná,“ míní klubový sekretář. O postupu hovoří i trenér Kempný. „Měli bychom o něj zabojovat,“ myslí si. 

AFK Tuchlovice - Sportovní klub Posázavan Poříčí nad Sázavou z.s. 0:4 (0:0) Jakub Kohák
To je celý Kohák. Sebral pohár a označil se za atomovou bombu

S přípravou Slavia začala brzy a hráči se sešli už 11. července, tedy přesně měsíc před startem sezony. V prvním ostrém přípravném duelu porazila Orlová 5:2 Petřvald na Moravě a o víkendu také vyhrála turnaj v Dolní Lutyni.

Petr Sobol

Vyškovská fotbalová legenda se rozloučila. David Hodinář po dvanácti letech odešel z MFK Vyškov a ukončil aktivní kariéru.
Snad jsem přispěl k současné úrovni, říká končící legenda MFK Vyškov Hodinář