Poslední tři sezony vám ve zmíněné skupině B vyšly podle představ?
Ano. Neskončili jsme nikdy hůře než čtvrtí. Když jsme se v ročníku 2015/2016 vrátili ze skupiny C zpět do béčka, umístili jsme se na druhém místě jen s tříbodovým odstupem za tehdejším ASK Lovosice, které se následně sloučilo s litoměřickým FK, který od té doby hraje ČFL.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - FC Zbrojovka Brno.
Politika by neměla mít sport za rukojmí, tvrdí hradecký kouč Zdenko Frťala

Jak se stalo, že jste zpět ve skupině C?
Při losování pro nový ročník jsme původně padli do skupiny B, ale při následném přehodnocení jsme souhlasili, i s ohledem na logistiku, se zařazením do skupiny C.

I přes zmíněné úspěchy v posledních třech sezonách na lavičce Českého Brodu skončil rodinný tandem otec a syn Šmejkalových…
Ano, to je pravda. Mužstvo převzal nový trenér Jiří Kafka.

Při pohledu na tabulku po odehraných patnácti podzimních kolech jste v její polovině se ziskem dvaadvaceti bodů na osmém místě. Spokojenost, nebo jste očekávali, že to bude lepší?
Neočekávali s ohledem na to, jak jsme do nové sezony vstupovali. Byli jsme si vědomi toho, že přechodně ke zhoršení výsledků dojde. Klíčovým důvodem bylo zúžení kádru vzhledem k jeho zdravotnímu stavu.

Jsou poslední. Fotbalisté Tatranu Rakovník (v zeleném) jsou v polovině divizní sezony na šestnácté příčce, v podzimní části nasbírali pouhých devět bodů.
Trenér nejhoršího týmu v divizi má jasno: Více bodů bylo v našich silách

Jak na tom tedy kádr zdravotně je. Bude v plné síle k dispozici pro jarní odvety?
Bohužel většina zranění je dlouhodobějšího rázu, a proto se budeme snažit mužstvo pro jaro posílit o čtyři až pět hráčů.

Můžete být konkrétnější?
Pro tuto chvíli ne. Vše je v jednání.

Jak si vysvětlujete, že jste hned v prvním kole deklasovali Trutnov (5:1) a pak pětkrát v řadě prohráli, i když ve čtvrtém kole doma s ambiciozní Čáslaví až po penaltovém rozstřelu?
Podle mého názoru zásadní roli sehrály emoce, zkušenost a malá sehranost nově poskládaného týmu a částečně i taktická nedisciplinovanost hráčů v některých utkáních. A to jsme si museli v průběhu podzimní části několikrát vysvětlovat!

Brankář Dušan Melichárek.
Odcházející Melichárek: Důvod? Nevím. Majitel i trenér mi každý řekl něco jiného

Před začátkem tohoto ročníku vedoucí mužstva Jan Křen odmítl, že by se mohla opakovat sezona 2014/2015, kdy jste právě ve skupině C skončili na jejím úplném chvostu, ale díky posílení kádru v zimní přestávce jste na jaře excelovali a z hrozivé ztráty bylo nakonec sedmé místo v konečné tabulce…
Jak ukazují výsledky v poločase, náš vedoucí mužstva prokázal, jak skvělý má odhad (smích).

Dlouhé roky jste zimní přestávku vyplňovali tím, že jste se zúčastnili turnaje na pražském Meteoru. Budete v této tradici pokračovat?
Možná někoho překvapím, ale nezúčastníme ho. Sám turnaj o sobě je skvělý, ale pro fázi budování našeho nového mužstva jsme se rozhodli upřednostnit jinou formu zimní přípravy. Zahájíme ji hned po novém roce na umělce v pražských Satalicích a v jejím průběhu pojedeme do hor na krátké soustředění a sehrajeme několik přátelských utkání s atraktivními soupeři. Třeba juniorkou Bohemky a Slavie, s třetiligovým Vltavínem a Velvary.

Co si přejete do jarních odvet?
V první řadě všem hlavně pevné zdraví a spokojenost. Současně úspěchy v budování našich klubových hodnot, kterými jsou partnerství, nadšení, odpovědnost a s tím pak i úzce souvisí kvalita našeho života!

SK Uhelné sklady Praha
Deset penalt, deset gólů. Co loni za sezónu, mají Uhelné sklady letos do Vánoc

Autor: Mojmír Strachota