Slovo nové tady není ve většině případů formalitou, právě naopak. Ze čtyř dosavadních předsedů výkonných výborů obhájili svoji funkci dva a k zásadní obměně došlo ve složení jednotlivých výkonných výborů.

Nejvíce „zgruntu“ to vzali na Ústeckoorlicku, kde delegáti víkendové valné hromady vyměnili generalitu tamního OFS „do posledního muže“. Nový je nejen předseda Roman Žďárský, ale i všech šest dalších členů výkonného výboru. Což vypovídá o tom, že poptávka po změně, o níž dlouho dopředu hovořil vítězný kandidát, v tomto regionu doopravdy existovala.

K zajímavé situaci došlo na Chrudimsku, kde sice dosavadní předseda Aleš Meloun funkci suverénně obhájil, sestava jeho šesti kolegů z výkonném výboru je však zbrusu nová. Na Pardubicku došlo ke změně na nejvyšší pozici, kterou převzal René Živný, ve čtyřčlenném výkonném výboru zůstali dva dosavadní členové, další dva jsou na svých postech nováčky. Jen na Svitavsku zůstalo vedení OFS, až na výjimku, stejné jako doposud.

Ledy se tedy pohnuly a je na nových lidech ve vedení okresů, aby svojí prací dokázali, že důvěra v ně kladená nezůstane jen na papíře…

Tečku za volebním zápolením v rámci našeho kraje udělá valná hromada Pardubického KFS, která se uskuteční v Žichlínku v sobotu 24. dubna.

Vedení okresních fotbalových svazů po valných hromadách

OFS SVITAVY (2. března):

Předseda VV:
Jindřich NOVOTNÝ

Členové VV:
Pavel BRANDEJS
Radek HALVA
Lukáš HOŘÍNEK
Martin KOMOŇ

OFS CHRUDIM (25. března):

Předseda VV:
Aleš MELOUN

Členové VV:
Martin HAVEL
Jiří HRABČUK
Ondřej PILAŘ
Tomáš STARÝ
Jan UHLÍŘ
Jiří ZDRAŽIL

OFS PARDUBICE (10. dubna):

Předseda VV:
René ŽIVNÝ

Členové VV:
Michal BURIÁNEK
David MARTÍNEK
Jaroslav NOVÁK
Kamil ŘEZNÍČEK

OFS ÚSTÍ NAD ORLICÍ (10. dubna):

Předseda VV:
Roman ŽĎÁRSKÝ

Členové VV:
Milan MENZEL
Pavel MUSIL
Jaroslav ROZLÍVKA
Jan SAŇÁK
Jan SOKOLÍK
Miroslav ŠVIHÁLEK