Pohled do termínové listiny říká, že začátek jarních bojů mužů a dorostu je plánován na víkend 25. a 26. března, samozřejmě za předpokladu příznivých klimatických podmínek. Mládež se přidá postupně v průběhu měsíce dubna.

Ještě předtím jen na programu jeden ze semifinálových zápasů Poháru OFS. V neděli 19. března od 15 hodin se na UMT v Chocni utkají Mistrovice s Kerharticemi. Druhé semifinále mezi Chocní B a Řetovou se po dohodě klubů odehraje 8. dubna od 15.30 současně s mistrovským zápasem okresního přeboru II. třídy. Finálové utkání se bude hrát na zatím neupřesněném neutrálním hřišti ve středu 24. května.

Tatenický fotbal zpátky doma

Až do 15. února mohou kluby prostřednictvím Informačního systému FAČR upravovat termíny a časy výkopů svých domácích mistrovských utkání podle vlastních představ ze soboty na neděli a podobně. Po tomto datu jsou termínové změny možné pouze vzájemnou dohodou klubů.

Výkonný výbor OFS Svitavy rozhodl o svolání řádné Valné hromady OFS Ústí nad Orlicí, která se uskuteční v pátek 3. února od 17 hodin v Ústí nad Orlicí.

Dobrá zpráva přišla z Tatenice, které se povedlo zdárně dokončit rekonstrukci hřiště. Hráči tamního klubu všech kategorií se tedy na jaře vrátí na domácí pažit, stejně tak fanoušci, kteří doposud museli jezdit za svými týmy do Albrechtic či Sázavy.

Komise rozhodčích uspořádala v polovině ledna tradiční zimní seminář v České Třebové, přivítala v řadách okresních rozhodčích dvě nová jména a naopak od dvou stávajících obdržela informaci, že svoji činnosti přerušují. Dále rozhodla o tom, že nebude zajišťovat delegace rozhodčích na zimní přípravná utkání. Organizátor utkání či turnaje si rozhodčí zajistí sám na vlastní náklady a pouze o tom informuje KR.

Mistrovičtí fotbalisté.Mistrovičtí fotbalisté.Zdroj: FB FK Mistrovice

Sportovně-technická komise společně s Komisí mládeže OFS nabízejí klubům možnost dodatečného přihlášení do jarních soutěží Bambini a přípravek. Lhůta vyprší 15. února.

Komise mládeže po vedením Milana Menzela a GTM OFS Jaroslav Veselý pokračují přes zimu v aktivní práci, mimo jiné organizují pestrý program přípravných kempů, tréninkových jednotek a turnajů okresních mládežnických výběrů, a to včetně těch dívčích.

Nedílnou součástí fotbalového života v zimním období jsou trenérská školení. Zájemci, kteří chtějí získat licenci FAČR C, dostanou nejbližší možnost o víkendu 18. a 19. března, kdy se ve Svitavách uskuteční dvoudenní školení. Studium licence čítá dohromady 20 hodin teoretické a praktické výuky a dvě ukázkové tréninkové jednotky po ukončení dvoudenního bloku výuky. Bližší informace najdou adepti na oficiálních webových stránkách OFS Svitavy.