Moravská Třebová - Choceň 5:0

Slovanisté odehráli relativně pohodové utkání, alespoň po výsledkové stránce. Po vyrovnaném úvodu se chopili otěží hry, začali diktovat její tempo, vytvářeli si šance a do přestávky se dočkali dvojnásobné gólové odměny. Po změně stran se obrázek dění na trávníku nezměnil, domácí měli vývoj pod kontrolou a když v 59. minutě skóroval Havlíček, bylo rozhodnuto a otázkou byla jenom konečná výše skóre.

„Obdrželi jsme lekci z důrazu, přímočarosti a produktivity. Vypracované šance jsme nebyli schopni dotáhnout do gólového zakončení. Naopak z laciných ztrát jsme byli trestáni rychlými protiútoky. Musíme na tento nepovedený zápas zapomenout a navázat na předešlé výkony a výsledky,“ uvedl hrající choceňský trenér Petr Zahálka. „Byť tomu výsledek nenasvědčuje, přijel k nám kvalitní soupeř, který začal lépe, prvních dvacet minut byl skutečně nebezpečný a dobře kombinoval v přechodové fázi. Udeřili jsme ale my hlavou po rohovém kopu. Hned vzápětí po chybě Chocně v rozehrávce přišla penalta a zvýšení na 2:0, což nám hodně pomohlo,“ měl pro choceňský celek uznání kouč Moravské Třebové Zdeněk Válek.

Dolní Újezd - Letohrad 2:4

Špatné začátky, to je stále se opakující problém újezdských fotbalistů. I tentokrát neutekly ani čtyři minuty a Kabourek otevřel účet. Byl to tento hráč, kdo dělal domácí obraně největší starosti, právě on vrátil hostům vedení poté, co Čejka po čtvrthodině hry vyrovnával na 1:1. Zlom v zápase nastal po 60. minutě. Domácí nejprve korunovali svoje zvýšené úsilí po návratu z kabin Kopeckého srovnáním, leč prakticky vzápětí si srazili po standardní situaci smolně míč do vlastní sítě - 2:3. A to je srazilo, jejich úsilí definitivně ukončil po rychlém brejku kdo jiný než Kabourek. Jejich zmar podtrhla druhá žlutá karta Klusoně.

Útočník Tomáš Kabourek se pod vítězství Letohradu v Dolním Újezdu podepsal hattrickem.

„Jsem rád, že po zbytečné ztrátě bodů v domácím utkání jsme zvládli zápas na hřišti soupeře. Naše vítězství se ale vůbec nerodilo lehce, byl to spíš boj než nějaký krásný fotbal. Je až neuvěřitelné, jak si dokážeme zkomplikovat dobře rozehrané utkání. Z toho se musíme poučit, protože v dalších duelech by se nemuselo štěstí přiklonit na naši stranu,“ hodnotil střetnutí letohradský kouč Aleš Majvald. „Soupeř z Letohradu ukázal vysokou kvalitu a především útočné duo Čada - Kabourek nám hodně zatápělo. Jsou to nadstandardní hráči krajského přeboru. Musím říci, že to byl doposud nejkvalitnější celek, proti kterému jsme hráli. Přestože kluci bojovali, tak na Letohrad fotbalově nestačili. Byl by to spíše zázrak, abychom proti takovému mužstvu bodovali. Ten se nestal,“ glosoval zápas trenér Dolního Újezdu Tomáš Abt.

Česká Třebová - Žamberk 4:0

Vrchovatě smůly si v tomto okresním derby “vyžrali“ žamberští fotbalisté. V průběhu prvního poločasu museli třikrát nuceně střídat, což by „zamávalo“ s každým týmem. Domácím se navíc povedlo v prvním poločase vstřelit dva slepené góly a dostali tím vývoj pod svoji kontrolu. Po přestávce si náskok ještě pojistili, hosté měli šance alespoň na korekci porážky, bez výjimky je však promarnili.

„Nastoupili jsme o poznání více odhodlaní než do minulého utkání. Naopak soupeř měl těžkou situaci v podobě několika nucených střídání během prvního poločasu. Od začátku jsme byli aktivnější a zaslouženě šli do dvoubrankového vedení. Hosté měli dvě velké příležitosti za stavu 3:0, které však neproměnili, v závěru utkání jsme rychlou akcí pečetili výhru,“ chválil trenér České Třebové Petr Pražák. Jeho protějšek Evžen Kopecký hledal slova složitěji. „Pro nás se jednalo o smolné utkání, na které se nedá ani připravit. Už v tak osekané sestavě jsme museli v prvním poločase do 30. minuty provést tři vynucená střídání, a to při dvou z nich jsme při ošetřování inkasovali. Škoda, e jsme ve druhém poločase výsledek kosmeticky neupravili. Snaha tam byla, ale kvalitou jsme pokulhávali a když ani z malého vápna branku nevstřelíme, nemohli jsme se v tomto zápase prát o lepší výsledek.“

Lanškroun - Litomyšl 0:0, pen. 4:2

Žádný gól, zato deset žlutých karet nabídlo toto bojovné střetnutí soupeřů z popředí tabulky. Více ze hry v něm měli hosté, zejména to platilo ve druhém poločase, kdy si vypracovali i několik vyložených gólových šancí, ale v jejich zakončení selhali. Jednou sice balon za Ehrenbergerova záda přece jen dostali, ale rozhodčí viděli předchozí faul a gól tak neuznali. Duel tím pádem došel do penalt a v nich tahali lanškrounští exekutoři za delší konec.

Ilustrační foto
Přestřelka. Holice si vyšláply na lídra