Cesta, na kterou se klub vydal, bude nějakou dobu trvat než se všechno dokonale vyladí. Avšak pozitivní kroky jsou znát. Česká Třebová stále více zařazuje hráče dorosteneckého věku, aby sbírali zkušenosti a učili se poznávat dospělý fotbal. V sezoně si vedli podle trenéra Petra Pražáka dobře a ukázali, že mohou růst.

Sedm výher, sedm porážek, jeden zvládnutý penaltový rozstřel. Jste s výkony mužstva spokojen?
Až na utkání s Dolním Újezdem jsem spokojený z druhou polovinou zápasů podzimní sezóny. Naše výkony nebyly špatné a výkonnost byla kontinuální. Děláme fotbal na amaterské úrovni a za každý náznak posunu kupředu jsem vděčný. Myslím, že jsme za půlsezonu ušli kus cesty a hlavně v závěru jsem viděl pozitivní věci. Máme v mužstvu hodně mladých hráčů, kteří ukázali potenciál výkonnostně růst.

Výsledky Č. Třebové v podzimní části sezony
1. kolo: Česká Třebová – Třemošnice 5:2
2. kolo: Luže – Česká Třebová 4:2
3. kolo: Česká Třebová – Choceň 5:0
4. kolo: Letohrad – Česká Třebová 4:1
5. kolo: Česká Třebová – Hlinsko 1:0
6. kolo: Svitavy – Česká Třebová 2:0
7. kolo: Česká Třebová – Žamberk 4:0
8. kolo: Lanškroun – Česká Třebová 2:1
9. kolo: Česká Třebová – Litomyšl 1:2
10. kolo: Česká Třebová – Heřmanův Městec 3:0
11. kolo: Moravany – Česká Třebová 2:2 pen. 3:4
12. kolo: Česká Třebová – Dolní Újezd 0:2
13. kolo: Moravská Třebová – Česká Třebová 1:0
14. kolo: Česká Třebová – Holice 2:1
15. kolo: Chrudim B – Česká Třebová 0:2

Před sezonou jste chtěl snížit počet inkasovaných branek. Dostali jste jich prozatím dvaadvacet. Jaké je to číslo?
Kdybych to srovnal do tabulky tak jsme šestí, což zase není tak špatné. Nicméně v mé představě bylo číslo nižší. Není to jen o obranné řadě. V defenzivě se musí zlepšit celé mužstvo.

Tým se opírá o zkušenosti Roušara, Grepla, Novotného, ale během sezony se ukázali i mladí hráči, kteří dostávali šanci?
Nejvíce odehraných minut v našem mužstvu má hráč, který ještě může hrát dorosteneckou soutěž. Dalšího dorostence jsme v několika utkáních využili na postu stopera. V závěru sezony měli jisté místo středoví hráči ročníku 98 a 99. Naším cílem je zapojit co nejvíce vlastních odchovanců.

Herní projev nebyl konstantní, dobré výkony se střídaly s horšími. Co vám jednotlivé zápasy ukázaly, na co je potřeba se zaměřit?
Tato otázka souvisí s tou předešlou. Pokud zapojujeme více mladých hráčů, není možné očekávat, že budeme dokonale stabilní. Nebral bych to jako chybu, ale jako sportovní vývoj. Věřím, že za zimní přípravu na konstantních výkonech zapracujeme.

Ve vyrovnané tabulce je Česká Třebová na deváté pozici, ale na čtvrtou příčku ztrácí pouhé čtyři body. Je dobře, že je krajský přebor takovým způsobem vyrovnaný, kdy každý může porazit každého?
Za mě je to jednoznačně dobře. V každém zápase se dá pomýšlet na dobrý výsledek a těch pár věrných fanoušků, kteří se přijdou podívat, to, doufám, kvitují také.

Jako trenér již máte bohaté zkušenosti. Překvapilo vás něco během sezony?
Asi právě proto, že už se nějaký čas v pardubickém přeboru pohybuji, mě nepřekvapilo vůbec nic. Vlastně ano. Obdivuji nestárnoucího Lubomíra Myšáka, jak pořád dokáže být střelecky produktivní a pro mužstvo důležitý.

Z utkání FK Kolín - Vysoké Mýto (2:2, PK 4:2).
Vysoké Mýto trápí střílení gólů