Než začala samotná sezona krajského přeboru nebylo jasné, s jakým kádrem do ní Choceň nastoupí. S příchodem hrajícího trenéra PETRA ZAHÁLKY se podařilo „oživit“ některé hráče, kteří v předešlých sezonách patřili mezi stabilní články a opory (Šabata, Baborák, pozn. aut.). Nový kouč neměl ani na vybranou, k tomu ještě v průběhu podzimu „přemluvil“ trenéra Mýta Radima Fikejze.

Jak jste spokojen s podzimní částí sezony?
K bodové podzimní spokojenosti nám chybí tři body. Střídali jsme dobré zápasy se slabšími. Podzimní část soutěže nám ukázala na čem musíme zapracovat, aby jsme byli úspěšnější. Počet obdržených a vstřelených branek není podle mých představ. Ale i tak jsme odehráli dobré zápasy a na ně budeme chtít navázat. Krajský přebor je letos velice vyrovnaný, což dokazují minimální bodové rozdíly. Každý totiž může porazit každého.

Hlavně při utkáních venku jste inkasovali vysoký počet branek. Tam je číslo velké…
Je to tak. Branky jsme většinou obdrželi po rychlých protiútocích nebo ze standardek. Je to jedna z věcí, na čem musíme během zimní přestávky zapracovat a těmto situacím předcházet.

Když vám tedy scházejí tři body ke spokojenosti, se kterým týmem se rozhodně daly získat?
Nejvíce mě mrzí domácí ztráta s Třemošnicí. Zápas nám nevyšel podle představ, ale i tak jsme před koncem jedna nula vedli a bohužel jsme nedokázali utkání dotáhnout do vítězného konce.

Výkony, potažmo výsledky byly hodně nevyrovnané. Třikrát za sebou jste dokázali vyhrát, poté i čtyřikrát v řadě nebodovat?
Odehráli jsme dobré zápasy především v domácím prostředí a body sbírali. Pak nás čekala série venkovních zápasů s kvalitními soupeři, které jsme výsledkově nezvládli. Mezi těmito zápasy jsme odehráli nevydařené utkání se zmíněnou Třemošnicí. Nicméně poté jsme poslední tři utkání zvládli a potřebné body uhráli.

Výsledky Chocně v podzimní části sezony
1. kolo: Žamberk – Choceň 1:1 pen. 3:4
2. kolo: Choceň – Lanškroun 0:1
3. kolo: Česká Třebová – Choceň 5:0
4. kolo: Choceň – H. Městec 2:2 pen. 10:9
5. kolo: Moravany – Choceň 0:1
6. kolo: Choceň – Dolní Újezd 3:1
7. kolo: Moravská Třebová – Choceň 5:0
8. kolo: Choceň – Holice 4:1
9. kolo: Chrudim B – Choceň 5:1
10. kolo: Choceň – Třemošnice 1:2
11. kolo: Luže – Choceň 3:0
12. kolo: Litomyšl – Choceň 3:1
13. kolo: Choceň – Letohrad 0:0 pen. 5:6
14. kolo: Hlinsko – Choceň 4:4 pen. 4:5
15. kolo: Choceň – Svitavy 4:2

Konec sezony skvěle vyšel kanonýrovi Myšákovi, jenž se znovu dostal přes hranici deseti gólů. Dal jich dvanáct. Více než padesát procent celého týmu. Není už potřeba najít pro něj parťáka, kdo by ho napodobil?
Luboš je střelec celou svoji fotbalovou kariéru a i teď to potvrdil. Umí vzít zodpovědnost na sebe a nebojí se jít do koncovky. Čas ukáže, jestli se najde někdo nový, kdo by ho mohl z mladých hráčů napodobit. Nyní ho dokáže doplnit Radim Fikejz, který umí střílet góly i připravovat brankové situace.

Je to i tím, že hráči se leckdy tréninkům vyhýbají, než aby se od takového střelce učili a brali si příklad?
Důvodů je určitě více. Nicméně, jestli se hráč chce zlepšovat, samozřejmě musí trénovat.

Navíc jste angažovali i zmíněného Radima Fikejze, zkušenostmi nabitého borce, aby vám vytrhl trn z paty.
Radima jsme oslovili již v rozběhnuté sezoně a jsem rád, že nám přišel pomoci. Je to hráč, se kterým jde výkon mužstva rapidně nahoru. Přitom to časově neměl vůbec jednoduché skloubit s trenérským angažmá ve Vysokém Mýtě.

Budete se snažit kádr přes zimu doplnit?
Každý trenér by chtěl mužstvo doplnit kvalitními hráči a já nejsem výjimkou. S vedením oddílu konzultujeme možnosti a uvidíme, jak vše dopadne. Záležet bude i na tom, jestli z nynějšího kádru někdo odejde nebo ne. (bed)