„Mají v kádru šikovné mladé hráče, kteří jsou doplněni těmi zkušenými. Je to kvalitní tým, ale pokud podáme maximální výkon, tak bychom měli být úspěšní,“ tvrdí pardubický trenér Jaroslav Novotný.

Brnu se úvod sezony nevydařil podle představ. Po šestém kole byl od týmu odvolán trenér Roman Pivarník, kterého nahradil Pavel Šustr.

„Zbrojovka se bude po nevydařeném začátku zvedat,“ upozorňuje Novotný. Po výměně kouče Brno uhrálo bod v Ústí nad Labem a přehrálo doma Táborsko 4:1. V tomto utkání vstřelil dva góly Lukáš Magera, s osmi trefami nejlepší střelec F:NL.
„Nebezpečí hrozí od všech hráčů, to platí i pro jiná mužstva. Hlavně ve vápně si ovšem na Mageru musíme dát pozor,“ dodává Novotný.

„Má zkušenosti z první ligy, kde dával hodně gólů, teď na to navazuje,“ připojuje pardubický záložník Pavel Sokol, který v Brně čtyři roky působil. Hrál zde za dorost a potom v juniorce. „Tam jsem s řadou hráčů působil. V áčku jsou nyní Láďa Krejčí, Tonda Růsek a Jakub Šural. Za výkony, které předváděli už v devatenáctce nebo v juniorce si to zasloužili,“ říká Sokol.

Zápas na stadionu Pod Vinicí začíná v sobotu v 10.15 hodin, přímý přenos zároveň vysílá ČT Sport.