K celé situaci se vyjádřil člen správní rady MFK Chrudim Tomáš Linhart.

„V 15:30 nám Táborsko dalo na vědomí, že na utkání nedorazí z důvodu dopravní situace na dálnici D1. Dle mého názoru Táborsko nevyužilo všechny možnosti, jak se k utkání dostavit. Pro mě je nepochopitelné, že z Tábora do Chrudimi zvolí klub cestu přes dálnici D1,” uvedl Tomáš Linhart.

„Je zarážející, že půl hodiny před oficiálním začátkem zápasu se na sociálních sítích FC MAS Táborsko objeví náhradní termín neodehraného utkání, když má o náhradním termínu rozhodnout řídící orgán soutěže po dohodě obou klubů. O osudu neodehraného utkání rozhodnou příslušné orgány,” dodal Linhart.

Táborsko se omluvilo, případnou kontumaci odmítá. Předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák uvedl, že autobus s mužstvem vyrazil na cestu do Chrudimi s dostatečným časovým předstihem. Cesta po dálnici prý byla zvolena kvůli většímu pohodlí, aby se výprava vyhnula silnicím nižších tříd.

Navíc třetina hráčů kádru je z Prahy, kde měli přistoupit. „Rozhodla vyšší moc, byli jsme ve špatném čase na špatném místě,“ poznamenal Dvořák.