„Není tam krásný stadion třeba jako v Opavě nebo v Budějovicích, ale něco specifického bych ve zdejším prostředí nehledal,“ řekl pardubický fotbalista Martin Šejvl.

O důvodech posledního nezdaru Východočechů měl jasno. „Tento zápas jsme si prohráli vyloženě sami neefektivitou. V koncovce jsme byli špatní,“ nehledal výmluvy šestadvacetiletý stoper.

Ano, za herní projev by Pardubičtí zkompletovali solidní známky, ale v zakončení pokulhávali. Šance si vytvořili, jenže… Hned v 10. minutě trefil Kovář pouze břevno.

„Začátek se nám povedl, hned z dorážky následovala další šance. Bylo to v naší režii, až kolem 30. minuty se dostali do hry i domácí,“ popisoval Šejvl.

Poločasové vedení si ovšem zajistila Vlašim. „Dostali jsme zbytečný gól po naší ztrátě, navíc to bylo možná s faulem nebo s ofsajdem, ale prostě to prošlo. Řekli jsme si, že budeme hrát dál, příležitosti jsme potřebovali vyřešit lépe,“ zněl přestávkový plán na vyrovnání.

Zápas gradoval v poslední desetiminutovce. Pardubičtí opět nastřelili brankovou konstrukci. „Gólman to možná ještě vyrazil na tyč. Ani z dorážky jsme se netrefili. Hráli jsme vabank, vzadu jeden na jednoho. Místo mě šel na hřiště Filip Kopřiva, aby pomohl vepředu. Trenéři chtěli ještě něco změnit, ale moc se nám to nepovedlo,“ řekl Šejvl k závěru, v němž Vlašim udeřila.

Sled zápasů pokračuje již ve středu pohárovým zápasem v Benátkách nad Jizerou. „Hned v pondělí jsme trénovali, abychom zápas ve Vlašimi hodili za hlavu,“ prohlásil obránce.

Ilustrační foto
Vlašimský rébus nevyřešen. Pardubičtí trefovali jen tyče