Páté místo, zisk 26 bodů. Fotbalisté FK Pardubice mohou být s podzimní částí ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE spokojeni. Takénastříleli 28 gólů, což je druhý nejvyšší počet v soutěži. Osmi trefami k tomu přispěl útočník Michal Petráň, který je zároveň nejlépe hodnoceným hráčem.

Fotbalisty jsme oznámkovali jako ve škole, nejlepší je jednička, nejhorší pětka. Při sestavování podzimního vysvědčení bereme v potaz také předpoklady hráčů, přísnější jsme na očekávané tahouny než na mladíky.

Brankáři

MILAN KNOBLOCH  3
Do sezony vstoupil jako jednička, připsal si tři čistá konta, ale v osmém utkání přišel zlom. Jeho zaváhání odstartovalo přestřelku na Žižkově, kde Pardubice dostaly čtyři góly. Trenéři pak vsadili na Letáčka, Knobloch už chytal jen za béčko.

JIŘÍ LETÁČEK  2
Před půlrokem ještě chytal dorosteneckou ligu, v duelu s Brnem pak vtrhl na druholigovou scénu. Mládežnický reprezentant chytil svou šanci a obstál. Podzimní část dochytal jako pardubický brankář číslo jedna.

Obránci

MARTIN ŠEJVL  1-
Nepostradatelný. Šejvl plní důležitou roli v pardubické obraně. V Sokolově se ovšem zranil a vynechat musel další tři zápasy. O tom, jak chyběl, se Pardubičtí přesvědčili především ve východočeském derby.

JAKUB KLÍMA  2
Nováček v obraně. Mladý reprezentant z Mladé Boleslavi si hned po svém příchodu vybojoval místo v základní sestavě. Na této úrovni hrál první půlsezonu, ale počínal si s jistotou.

JAN PROSEK  2
Navázal na jarní část minulé sezony. Může zaskočit i na postu stopera, ale jeho místo je spíše na kraji. Nebýt vyloučení a následného trestu, zřejmě by odehrál všechny zápasy.

TOMÁŠ ČELŮSTKA  2
Stoper v nároďáku? Čelůstka. Levý bek Pardubic? Čelůstka. Bratr reprezentačního stopera si svými výkony „předplatil“ místo v pardubické obraně. Na podzim nevynechal ani jednu minutu, dokázal vstřelit i dva góly.

LUKÁŠ ZUKAL  3
Po letním příchodu z Brna čekal dlouho na větší šanci, pak si zahrál i v poháru proti Jablonci. V lize mu uškodila červená karta v Sokolově, byl i u prohry v Hradci. Pokud neubere na pracovitosti, bude sbírat další zkušenosti.

VOJTĚCH ČMELÍK  3-
Další nováček v týmu na podzim plnil především roli střídajícího hráče, celý zápas odehrál jednou. Obrana či záloha? Jestli je jeho univerzálost výhodou, ukáže další období.

Jediný gól Chrudimi v druholigové premiéře vstřelil na Žižkově Daniel Vašulín (s míčem).
Jedničkáři: stoper Krčál a talent Vašulín

Záložníci

ADAM FOUSEK  1-
Navázal na střelecký příspěvek z jarní části, trefil se čtyřikrát. Centry, standardky, střely. To vše je v jeho nabídce. Když mu zápas sedne, je radost ho na hřišti sledovat.

JAN JEŘÁBEK  2
Pardubice bez Jeřábka? Stále nepředstavitelné. I kapitán byl oporou, a to na postu, kde je nejplatnější. Minus? Žádný gól. Plus? Pouze dvě žluté karty.

EMIL TISCHLER  2
Už když byl představován jako dvojník Chorvata Luky Modriče, bylo jasné, že to nebude mít lehké. Host ze Slovácka na sebe upozornil především na Žižkově, kde vstřelil dva góly. Na hřišti rostl, ale pak ho přibrzdilo zranění. Ve dvaceti letech má stále vše před sebou.

DANIEL KOVÁŘ  2
Už nyní toho ve druhé lize odehrál více než za celou minulou sezonu. Na hřišti nemusí být tolik viditelný, ale trenéři vědí, že dokáže týmu pomoci. Vstřelil již tři góly, což je zatím jeho nejlepší číslo.

LADISLAV MUŽÍK  3
Talentovaný borec se opět snažil motat hlavu protihráčům, ale chybělo ještě něco navíc. V minulém ročníku vstřelil pět gólů, nyní zatím jen jeden. Řešil i zdravotní trable. Bojovník bude fit a připraven na další kousky.

PAVEL SOKOL  3
Vždy připraven naskočit. Celý zápas odehrál jen ve Znojmě, kde se dokonce prosadil střelecky. V zimní přípravě bude opět bojovat o co nejlepší pozici v týmu.

Útočníci

MICHAL PETRÁŇ  1
Pro jeho výkony bylo klíčové, že ho tento podzim nezbrzdilo zranění ani žádný trest. Na pardubickém hrotu číslo 1, což potvrdil i vstřelenými góly. S osmi trefami se řadí mezi nejlepší střelce druholigové soutěže.

PAVEL ČERNÝ  1-
Čtrnáct zápasů – šest gólů. To je podzimní bilance zkušeného fotbalisty. V Pardubicích rozjel svou druhou sezonu, jeho přehled působí pozitivně i na mladší spoluhráče kolem něj.

Nehodnoceni: Filip Kopřiva, Roman Kašiar, Lukáš Kühnel, David Huf, Nicolas Šmíd, Dan Šafařík, Tomáš Solil – odehráli malý počet minut.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - FK Fotbal Třinec.
Premiantem je šéf, Ottmar v bráně válel