V nesmírně náročných podmínkách na pražském Strahově se Chrudimi proti pražské Spartě ani v jednom případě nedařilo podle představ.

V úvodním utkání za hustého sněžení přišla první branka v síti chrudimského gólmana Zímy až ve 24. minutě, poté se ale favorizovaná Sparta pořádně rozstřílela. V zápase hraném netradičně na dvakrát třicet minut se Sparta v první půli prosadila třikrát, po pauze stihla svůj počet nastřílených branek ještě zdvojnásobit. Na vítězství 6:0 se hattrickem podílel Lukáš Juliš, který shodou okolností do velkého fotbalu nakoukl a do Sparty odešel právě z Chrudimi.

„První zápas jsme byli málo pohybliví i agresivní, domácí nás ve všech směrech předčili,“ uznal asistent MFK Chrudim Pavel Matějka. „Jsme na začátku přípravy, nebudeme z výsledku dělat vědu. Utkáním nám ukázalo, že je hodně věcí, na kterých musíme zapracovat,“ dodal k prvnímu vystoupení Matějka.

Chrudim se chystá na restart nejvyšší futsalové soutěže.
Futsal chystá restart soutěže. Včas, Chrudim se rozehraje před Ligou mistrů

Ani v odvetě se Chrudimi nedařilo. Byť byli Východočeši do ofenzívy mnohem aktivnější než v prvním případě, šance Látala a Rybičky skončily jen na gólmanovi či brankové konstrukci. Na druhé straně se do pauzy prosadil Minčev s Krejčím, druhá půlhodinka již žádnou změnu stavu nepřinesla. „Ve druhém utkání byl náš výkon o hodně lepší. Nedokázali jsme se ale přizpůsobit špatnému terénu a pokoušeli se o konstruktivní hru, kterou nám soupeř dobrým presováním neumožňoval,“ uzavřel Pavel Matějka.

Chrudim si tak ze Strahova odvezla nepříjemné porážky 0:6 a 0:2 a do zápasové přípravy tak nevstoupila ideálně. Šanci na reparát dostanou Chrudimští již v sobotu, kdy se v Horních Počernicích od 9:30 utkají v rámci Tipsport Ligy s Varnsdorfem. 

1. zápas:
Sparta Praha – Chrudim 6:0 (3:0). Branky: 30., 37. a 55. Juliš, 24. Krejčí st., 40. Polidar, 58. Wiesner. Hráno 2x30 minut.
Sparta: Nita (31. Heča) – Vindheim, Vitík, Plechatý, Hancko, Polidar – Wiesner, Sáček, Dočkal, Krejčí st. – Juliš.
Chrudim: Zíma – Hašek, Vencl, Drahoš, Hlavsa – Breda, Krištof, Kesner, Dostálek, Sokol – Rybička.

2. zápas:
Sparta Praha – Chrudim 2:0 (2:0).
Branky: 8. Minčev, 30. Krejčí ml. Hráno 2x30 minut.
Sparta: Holec (31. Kotek) – Šilhart, Gelašvili, Lischka, Hanousek – Ryneš, Souček, Krejčí mladší, Frýdek – Minčev, Kozák (31. Novotný).
Chrudim: Mrázek – Hašek (31. Sokol), Vencl (31. Kopecký), Drahoš, Nikodem – Řezníček, Verner, Havlena (31. Javůrek), Čáp – Látal, Rybička (31. Ráliš).