Po výhře v MOL Cupu v Brozanech chtějí fotbalisté Chrudimi bodovat ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE na hřišti Táborska a opustit sestupové pozice. V lepší zítřky věří i obránce Petr Drahoš, který jednou vstřelenou brankou pomohl k pohárovému postupu. Nedělní zápas v Táboře začíná zítra v 17 hodin.

Máte za sebou středeční vítězství v poháru v Brozanech. Jak je tato výhra důležitá pro vaši psychiku?
Výhry si ceníme, dokázali jsme otočit nelehký zápas. Všichni si museli máknout a to na psychice rozhodně přidá.

Ani na půdě třetiligového soupeře z Brozan se výhra 2:1 nerodila lehce. V čem byl do 70. minuty problém?
Věděli jsme, s čím do zápasu chceme jít, a to se první půlku moc nedařilo, soupeř byl dobře organizován a těžko jsme si vytvářeli šance. Po pauze jsme hru zjednodušili a přesto, že jsme dostali první gól, tak jsme zápas otočili a dotáhli do vítězného konce.

Pak přišly dva góly po rohu. Jsou standardní situace obecně silnou stránkou Chrudimi?
Přesně tak. Máme spoustu variant, jak je zahrávat, ale paradoxně jsme dali oba góly po klasicky kopnutém rohu.

Vám předchozí druholigový zápas se Sokolovem nevyšel úplně podle představ, byl tam například vlastní gól. Je vaše vstřelená branka v poháru alespoň drobnou náplastí?
Dal jsem si smolný vlastní gól, když hráč Sokolova nastřelil balon před bránu a mně se to od kolene odrazilo do vlastní branky. Vstřelený gól mi pomůže po psychické stránce poté, co jsem si vypil kalich hořkosti až do dna. Ale důležitá je výhra celého týmu.

Chrudim je po šesti kolech na prvním sestupovém místě. Pojede se vám na hřiště Táborska o to hůře?
Je to tak, ocitli jsme se na předposledním místě a na to se nekouká hezky, ale nikdo nehází flintu do žita, tabulka je vyrovnaná a my věříme, že uděláme body a posuneme se výše. Nemyslím si, že by se nám jelo do Tábora hůře, nejsme v příznivé situaci, ale určitě chceme bodovat a každý do toho dáme 110 procent.

Se soupeřem jste hráli již v přípravě a vyhráli 4:1. Dá se z utkání v něčem vycházet?
Sice vyhráli, ale to byla jen příprava, soutěž je úplně něco jiného a bude to těžký zápas jako každý jiný. Ukázali jsme si, že se dají porazit, ale jak říkám, nebude to lehký zápas.

Hodně se mluví o chybách v obraně, nicméně další statistikou, která nevypadá lichotivě je ta, že za šest kol nedal za Chrudim ze hry gól ani jeden z útočníků. To taky není zrovna pozitivní..
V posledních zápasech se nám narodila spousta chyb v obraně a to musíme co nejdříve zastavit. Je to tak, my si jsme vědomi toho, že dopředu to taktéž není úplně ideální, ale každý na tom na tréninku maká, aby tomu tak nebylo a věřím, že se to zlomí. Když udělá chybu obránce, je to samozřejmě vidět víc, než když útočník nedá gól, ale v součtu je to stejná chyba.

Ilustrační foto
Fotbalová Chrudim jde v poháru dál, o těsné výhře rozhodla v závěru

Petr Dejnožka