Po smolné porážce s Varnsdorfem je dnes od 17 hodin očekávána náročná bitva. Vítkovice straší Chrudimské zejména statistikou domácích soubojů. Ve třech zápasech neztratily ani bod, navíc se skóre 7:1. „Samozřejmě o té bilanci víme. Doma jsou silní,“ ví se v chrudimské kabině. „Navíc působí hodně organizovaným dojmem. Z toho pohledu nás čeká strašně těžké utkání. Určitě se ale budeme chtít na hru Vítkovic co nejlépe připravit,“ dodává záložník Ondřej Kesner.

Proti Varnsdorfu Chrudim pohořela na neproměněném pokutovém kopu. I těmto situacím se ale na tréninku pečlivě věnuje. „Penalty také trénujeme. Kluci, kteří mají předpoklady k jejich zahrávání, si je navíc zkouší i individuálně. Při tréninku je to ale úplně něco jiného než při zápase. Každý, kdo fotbal hrál, mi dá jistě za pravdu,“ brání neúspěšné exekutory nový kapitán Chrudimi.

Druholigový nováček hájí v tabulce třináctou pozici. „Mírným favoritem jsou vzhledem k domácímu prostředí Vítkovice. Přesto očekávám vyrovnané utkání, o jehož osudu mohou rozhodnout maličkosti. Věřím, že se nám podaří utkání zvládnout lépe a že si do tabulky připíšeme důležité body,“ přeje si letos dvougólový Kesner. Petr Dejnožka 

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: MFK Chrudim - FK Varnsdorf.
Smolař Krčál: Penalta je psychologická hra. Bohužel