Utkání ovlivnilo vaše vyloučení po druhé žluté kartě. Jak k celé situaci došlo?
Do vápna doskákal odražený balon, za kterým jsem chtěl vlétnout. Obráncova noha byla dost vysoko. Přiznám se ale, že mě přímo netrefil, podle mého se ale jednalo o hru vysokou nohou. Rozhodčí to vyhodnotil tak, že jsem simuloval. Bohužel, nedá se nic dělat.

Jak vám těsně po červené kartě bylo?
Byl to nešťastný moment. Jsem si vědom, že jsem oslabil tým. O to víc jsem držel klukům pěsti. Klobouk dolů, jak zvládli odehrát konec utkání. Odmakali ho. Jsou z toho nesmírně cenné tři body. Klukům jsem říkal, že jim něco do kabiny koupím (směje se). Koukat na závěrečné okamžiky od zábradlí bylo hrozné.

Derby bylo několikrát přerušeno vinou výtržností fanoušků, ošetřování. Co to udělalo s vaší koncentrací?
Přerušení bylo opravdu hodně a hra neměla spád. Ale je to pro obě mužstva stejné. Dokázali jsme se koncentrovat po celé utkání, výjimkou bylo moje vyloučení, kdy jsem tým výrazně oslabil. Kluci od vyloučení dřeli, Tomáš Froněk dal krásný gól a závěr naštěstí ubojovali.

Co říkáte na návštěvu, která východočeské derby sledovala?
Podpora byla velmi cítit. Diváci, jak naši i ti hradečtí, byli prostě výborní. Vytvořili skvělou kulisu. Návštěva nám udělala velkou radost a věřím, že si diváci v podobném počtu najdou cestu i příště.

Duel Fortuna národní ligy mezi MFK Chrudim (v červenočerném) a FC Hradec Králové.
Hradec srazil žolík Froněk!

Petr Dejnožka