Přestože si Chrudim vytvořila v úvodu zápasu herní převahu, jako první se prosadili hosté. Již v šesté minutě se šťastnou trefou prosadil prostějovský Matoušek. Odpovědi a důležitého vyrovnání se domácí dočkali až po přestávce, kdy se prudkým zakončením postaral o srovnání manka nejlepší střelec Chrudimi Ladislav Mužík.

Když už se zdálo, že domácí ze své aktivity vytěží obrat skóre, po nevydařeném rohovém kopu udeřil za hosty z rychlé protiakce stoper Bialek, který rozhodl o vítězství Prostějova v poměru 2:1. Chrudimský kouč Jaroslav Veselý měl do spokojenosti daleko: „Myslím si, že jsme dnes ztratili minimálně bod. Strašně mě mrzí, z čeho jsme dostali góly, protože to jsou situace, o kterých jsme celý týden mluvili. Nechat si doma dát dva góly v podstatě z brejku, jeden po zbytečné ztrátě, špatném postavení a komunikaci ve vápně a druhý gól po naší útočné standardce. To jsme za mě blázni,“ zlobil se.

Brankář Pardubic Marek Boháč inkasuje branku.
Bez nemocných hráčů a bez bodů. Pardubice v lize potřetí prohrály

„Vše co se mohlo podělat, tak se podělalo,“ dodal. Šanci odčinit ztrátu bude mít jeho tým již ve středu na Julisce proti Dukle. 

Chrudim - Prostějov 1:2

Fakta –
branky: 58. Mužík – 6. Matoušek, 65. Bialek. Poločas: 0:1. Rozhodčí: Vojkovský – Melichar, Lakomý. ŽK: 0:3. Hráno bez diváků.
Chrudim: Mrázek – Vencl, Fofana, Hlavsa (71. Řezníček, 82. Látal) – Mužík, Kesner, Verner, Breda (71. Krištof), Sokol – Rybička, Ju.
Prostějov: Mucha – Šmehyl, Bala, Bialek, Sečkář – Kopřiva (90+3. Stříž), Spáčil, Jurásek (82. Langer) – Matoušek (71. Píchal), Zikl (71. Rolinc), Zapletal.