„Nemáme k tomu co říct. Podívejte se na video a udělejte si sami obrázek,“ uvedl boss Převýšova Jiří Ryba.

Klub z východu Čech padl na půdě Štěchovic 2:3. Hosté viděli dvě červené karty, ale nejvíc byla řeč o jiné situaci. Běžela 75. minuta, Převýšov usiloval o vyrovnání skóre, když po hlavičkovém souboji skončil míč daleko v zámezí. A tady ten divný kolotoč začíná.

Varianta 1: Šlo o aut. Mělo následovat autové vhazování (rukama).

Varianta 2: Byl to faul. Měl se kopat přímý kop (nohou).

Názory veřejnosti se různí. Tak či tak: balon si vzal Ladislav Volešák. A za čárou (půl metru mimo hřiště) jej kolmo rozehrál. Arbitři si ničeho nevšimli. „Byla to má chyba. Uznávám to,“ řekl pro Deník hlavní sudí Dominik Starý. Co je ovšem nejvíce bizarní: akce vyvrcholila ve vápně, kde hostující Jakub Jarkovský zastavil střelu rukou. Penalta a vyloučení!

Převýšov marně protestoval, Volešák - dlouholetý profík, dvojnásobný šampion ligy se Slavií - se nepřiznal.

Prostor ke spekulacím je široký… Ale sudí prý situaci jen přehlédl (a jeho asistent také). „Opravdu mě to mrzí,“ dodal Starý.

Jenže málo platné: už během pondělí rozhodli funkcionáři o tom, že si arbitr do konce sezony nezapíská.

Stejný trest čeká i asistenta Adama Trsku.

Vysvětlení? „Šlo o zásadní pochybení,“ uvedl pro Deník Martin Schröter, předseda Komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy.