Druhé vítězství. Znovu 1:0. Tři body pro Ústí nad Orlicí vystřelil po standardní situaci stoper Chleboun. Jiskra porazila Převýšov. Pozitivní výsledek pokazilo zranění klíčového hráče ofenzivy a kapitána Vaňouse. Přidal se tak na početnou marodku. Už před utkáním musel trenér Chudý alternovat v obranné čtveřici. Na stopera k Chlebounovi posunul Lněničku, šanci na pravém beku dostal Kopecký.

Právě Chleboun se ocitl v šanci ve třetí minutě, ale odražený míč poslal nad branku. V totožné situaci se zjevil i Souček a dopadlo to navlas stejně. P

řevýšov zahrozil v první půli pouze jednou. A pak už přišlo zranění Vaňouse. Do přestávky se hrálo převážně na polovině hostí.

Jiskře vyšel nástup do druhé půle a po rohovém kopu Smejkala se do hlavičky opřel Chleboun. Tentokrát skončil balón na břevně a dorážejícího Lněničku obral o jasný gól brankář.

Jedním z nejlepších hráčů na hřišti byl v sobotním parnu Tichý, který se po příchodu z Letohradu dostává do velké formy a pohody. Gól by jej ještě více nabudil, ale po jeho střele míč letět nad. Zdatně mu sekundoval i Smejkal, jenž nádherně našel právě Tichého, ale obránce mu šanci zmařil.

Rozhodnutí přišlo v 77. minutě. Po rohovém kopu Smejkala se skvěle trefil Chleboun. Největší šanci měl v 85. minutě střídající Mory, kterou mu připravil Tichý, jenže trefil jen gólmana. „Musím říct, že příchody se nám v letní pauze opravdu povedly,“ konstatoval sekretář Jiskry Jan Skácel. „Největší překvapení je pro mě Tichý, který je u nás jako politý živou vodou. Zápas od zápasu se lepší,“ dodal na jeho adresu.

Ústí zaslouženě slavilo druhé vítězství. Nyní hráče čeká náročný program, protože ve středu hostí Litoměřicko, v sobotu jede bojovat do Záp.