Na euforii po středečním senzačním postupu v poháru přes ligový Zlín nebylo mnoho času, neboť už v sobotu museli hráči znovu do práce. Čekal je silný celek, který rovněž slavil postup do dalšího kola MOL Cupu přes Vysoké Mýto. Zápřah, jež mužstvo absolvovalo, se projevil zejména v závěru, kdy domácí notně šlapali vodu a bránili se náporu hostí.

Odolali a hubené vedení 1:0 s vypětím sil ubránili.

Zápas byl oboustranně vyrovnaný, i když o něco více příležitostí měli přece jen Ústečtí. Největší šanci vlastně celého duelu měl na svědomí Souček, když si vybojoval míč v 23. minutě a sám si to „štrádoval“ na branku. Jeho pokus o lob ale bravurně vystihl Truksa. Těsně před koncem poločasu se vlivem nedorozumění gólmana Krátkého se stoperem Chlebounem mohli radovat z gólu hosté, nicméně dorážka Bulíře z bezprostřední blízkosti minula branku.

Jediný gól nakonec zajistil Ústím tři body. V 56. minutě Souček zahrával přímý kop a hostující kapitán Nesvadba poslal míč do vlastní branky.

Jenže inkasovaný gól hosty nezlomil. Ba naopak. Přikovali domácí na jejich polovinu a bylo vidět, že hráčům hodně docházely síly. Dobře pracující obrana nedovolila kromě jedné střely do středu branky Přepeři srovnat a po konečném hvizdu si mohlo Ústí zhluboka vydechnout. Nyní musí Jiskra nabrat síly, neboť k dalšímu duelu cestuje vzhledem k náročnému programu již v pátek do Prahy, kde se potká s Duklou Praha B.

Ústí n. O. – Přepeře 1:0

Fakta – branky: 56. vlastní (Nesvadba). Rozhodčí: Pilný. ŽK: 3:3. ČK: 0:1 (87. Volf). Diváci: 460. Poločas: 0:0. Ústí nad Orlicí: J. Krátký – Ptáček, Chleboun, Mikor, Langer – Mayer (74. M. Krátký), Falta, Lněnička, Špatenka (80. Pinkava), Souček (89. Bohunek) – Voleský (89. Jeřábek).

Vladimír Chudý, trenér Ústí: „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání se soupeřem, který má kvalitu, v nohách těžký středeční zápas a vše se potvrdilo. Utkání bylo vyrovnané a rozhodla ho jedna standardka, kdy si soupeř vstřelil vlastní gól. Rapidně nám pak ubývalo sil, ale silou vůle a bojovností jsme náskok udrželi. Smekám před hráči, co tento týden zvládli.“