Klient si podle Josefa Řeháka ze studia Postrop přál interiér v pánském stylu. Architekt se proto soustředil na zachování původních elementů a originálních zásahů. Už na první pohled tak zaujmou majestátné dvoukřídlé dveře umístěné na osy stěn. Ponechány byly i vysoké stropy.

Neobvyklé řešení. Oprava bytu v paneláku stojí na nedokonalostech

Celému bytu s výměrou 150 metrů čtverečních dominuje modrá kuchyňská linka, ke které náleží i značkové židle a osvětlení. Nábytek v kuchyni byl pořízen jako zakázkový a je převážně v dekoru dubové dýhy v kombinaci s barevným akcentem lamina i kovovými prvky.

Velkou investici si vyžádala výměna parketové podlahy.

Nadčasovost a variabilita 

S ohledem na potřebu dlouhodobější životnosti jsou vestavěný nábytek i dveře ponechány v konzervativnějším stylu. Na druhou stranu drobnější nábytek a doplňky už jsou o mnoho odvážnější.

„Kombinace klasiky, minimalismu a hravé lehkosti dodává interiéru nejen život a energii, ale i nadčasovost a variabilitu, což si podle mne historický prostor zaslouží,“ míní architekt Josef Řehák, který se rozhodl projekt přihlásit i do prestižní soutěže Grand Prix architektů – Národní ceny za architekturu.