„V bytě ženy jsme ve večerních hodinách provedli domovní prohlídku. Novorozeně se nám však najít nepodařilo,“ sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová s tím že čtyřiadvacetiletou matku dítěte společně s jejím partnerem policisté ve čtvrtek zadrželi.

Podle některých sousedů měla mít matka mrtvého novorozence neshody se svým partnerem. „Byl od nich z bytu často slyšet křik, hodně se hádali. Další sousedé říkali, že ji snad i mlátil, ale to já nevím,“ řekla v pátek Deníku jedna ze sousedek. „Myslím, že tam byly nějaké neshody, je to zvláštní pár,“ poznamenala stručně další sousedka.

Dům hrůzy

Žena se svým partnerem pobývala v paneláku v Albertově ulici, který místní nazývají Děvín. Dům má mezi Kroměřížany dlouhodobě špatnou pověst, což Deníku potvrdili o obyvatelé sousedních paneláků. „Je strašné, co se stalo, ale vůbec mě nepřekvapuje, že k tomu došlo právě tam,“ kroutil hlavou jeden z místních.

Policisté prohledávají dům v kroměřížské  Albertově ulici, který je mezi lidmi známý také jako Děvín. 12. 5. 2022
Vražda novorozence: Na případ upozornil lékař kroměřížské nemocnice

Další pak dokonce hovoří o domu hrůzy. „Je to nejhorší lokalita ve městě. Věčně tam jsou nějaké problémy, úplný dům hrůzy,“ poznamenal muž žijící v blízkosti Děvína.

Policisté ve čtvrtek prohledávali dům i jeho okolí, včetně kontejnerů či kanalizace. V pátrání pokračují také v pátek, kdy se na místě objevil i policejní psovod.