„Překvapilo nás, že lidé, kteří jsou v Trutnově nebo okolí na dovolené, se jdou vykoupat i v dešti do našeho vyhřívaného koupaliště. Denně vyřizujeme několik dotazů. Lidé se zajímají, jestli je koupaliště otevřené za každého počasí s tím, že by ho rádi využili,“ uvedl Horák. Letní koupaliště v Trutnově je v provozu po roční přestávce, během které prošlo rozsáhlou rekonstrukcí za 74,5 milionu korun.

Novinkou jsou nerezové vany v bazénech, vodní atrakce, chrliče, vodní svět a dětské hřiště. Kapacitu má 2500 osob. „Těší nás pozitivní reakce na opravené koupaliště, ale když je ošklivé počasí, tak lidi se prostě koupat nechodí,“ poznamenal Radek Horák. Totéž platí i pro Poláky, kteří trutnovské koupaliště vždy navštěvovali. „Jezdí i letos. Ale pokud je špatné počasí, tak sem nepojedou,“ dodal vedoucí sportovních zařízení v Trutnově.

V úterý 30. června bylo poprvé otevřeno veřejnosti letní koupaliště v Trutnově po rozsáhlé roční rekonstrukci.
Trutnov otevřel opravené koupaliště, příští rok přijde na řadu kino

Rapidní pokles tržeb ve srovnání s loňským rokem registruje Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem. „Jsme na 42 procentech loňských tržeb za stejné období. Situace není dobrá a ani nevypadá, že se zlepší,“ konstatoval Zbyněk Wolf z Technických služeb města Dvůr Králové nad Labem, vedoucí provozu Tyršova koupaliště.

„Letos jsme otvírali koupaliště později, kvůli situaci s koronavirem až 19. června, což bylo o 18 dní později než loni. Hlavní důvod poklesu návštěvnosti je ale počasí. Tropické dny byly snad jen dva, to je hrozně málo,“ vysvětlil Wolf.

Do areálu Tyršova koupaliště se vejde téměř 2 tisíce osob. Letošní novinkou je budova sociálního zázemí s toaletami a sprchami.

Koupaliště přivítá sezonu s novým zázemím.
Koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem bude mít nové zázemí