Narodila se 10. dubna 1952 v porodnici na Slovanech. „Maminka si myslela, že bude mít dvojčata. Nečekala, že se narodíme tři. Nebyl totiž ultrazvuk. Když tehdy doktor poslouchal srdíčko dítěte přes maminčino bříško, řekl jí, že slyší buchot u dvou miminek. Třetí dítě bylo totiž schované a nebylo slyšet. Když maminka porodila mě, která jsem na svět přišla první, a poté Zdenu, porodník jí po deseti minutách řekl, že má v břiše ještě třetí dítě,“ vypráví Danuše Šlajerová, jedna ze sester.

Nejlepší ekofarmou roku 2022 je Farma Kateřina v Krušných horách na Mostecku, která se zaměřuje na chov plemenného dobytka. Rodinný podnik založili v roce 1995 manželé Adolf a Kateřina Loosovi z Hory Svaté Kateřiny (na snímku).
Manželé Loosovi z Mostecka získali za chov skotu titul Ekofarma roku 2022

Trojčata se podle ní narodila všechna zdravá, jen vážila méně, než je obvyklé. „Já se Zdenou jsme měly kolem dvou kil a Eva měla jen kilo osmdesát, tak musela být nějakou dobu v inkubátoru. Byly jsme a jsme dodnes takovou plzeňskou raritou, protože do té doby se v Plzni žádná trojčata nenarodila. V tu dobu se rodilo hodně dvojčat. Pamatuji si, že když jsem nastoupila na základní školu, chodila tam se mnou téměř samá dvojčata. Paradoxem bylo, že nedlouho po nás se v Plzni narodila další trojčata, také holčičky,“ říká dále Šlajerová a dodává, že povahově jsou si všechna trojčata podobná:

„Je vidět, že jsme na sebe navázané, že se navzájem potřebujeme a nenecháme na sebe dopustit. Bratr se sestrou jsou od nás trochu odlišní.“