Pavel Antoš sloužil u profesionálních hasičů od roku 1995. Hned na začátku stál před úkolem zavést do praxe informační systémy a vybudovat v rámci nově vzniklého okresu Jeseník infrastrukturu rádiové sítě.

Významně se podílel na řešení následků povodní v letech 1997 a 2009. Funkci velitele požární stanice zastával od roku 2011.

Oficiální rozloučení s Pavlem Antošem se uskutečnilo v pondělí 28. prosince.

Za jeho dlouholetou práci mu náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) František Vavera předal Čestnou medaili HZS ČR.

Následky silného větru na Jesenicku, 27. prosince 2020
Vichřice na Jesenicku: strom spadl na auto, vítr zastavil i autobusy

Pavel Antoš je pravděpodobně prvním profesionálním hasičem v Česku, který končí služební poměr na vlastní žádost po prodělaném těžkém průběhu nemoci Covid-19.

Jeho zdravotní stav mu nyní neumožňuje nadále vykonávat službu u sboru.

„Všichni jsme s napětím sledovali, jak se náš kolega pral se zákeřnou nemocí a doslova bojoval o život,“ uvedl ředitel Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Karel Kolářík.

„Mrzí mě, že Pavlovo poslání u sboru, jehož smyslem je zachraňovat životy, končí. Nicméně jsem velmi rád a těší mě vidět znovu jeho úsměv. To, že je tu s námi, je pro jeho rodinu, nejbližší přátele a kolegy zcela jistě ten nejlepší vánoční dárek a obrovská úleva,“ dodal.

Globus v Olomouci, 27. prosince 2020. Supermarkety musely kvůli vládnímu nařízení omezit sortiment
Pásky kolem bot, hraček i prádla. Takto teď vypadají markety s novým zákazem

Kolegové ze stanice Jeseník Pavlovi připravili poslední výjezd s požárním zásahem a překvapením. Přidali se rovněž s poděkováním.

„Pavlovi přejeme do další etapy jeho „pohasičského“ období zejména tolik potřebné zdraví. Ať se jeho stav zlepší natolik, aby mohl opět kvalitně žít a přijímat radosti života se svými blízkými,“ shrnul ředitel územního odboru Jeseník Jan Pastucha.

Zdroj: Youtube