Zajímavá výstava věnující se světu kamenů obsahuje malé kameny různých druhů, ale také třeba velké fosílie. Trilobiti jsou pravděpodobně nejoblíbenější skupinou mezi sběrateli fosilií. Jedná se o vyhynulé členovce, vyznačující se typickým tvarem těla, složeným z hlavy, tělní a ocasní části, které jsou tvořeny třemi laloky (odtud název trilobitomorpha – trojlaloční). Tělo bylo kryté mineralizovanou vnější schránkou, kterou v průběhu života svlékali a nahrazovali novou, větší. Trilobiti žili v prvohorních mořích v těsné blízkosti dna, kde se živili buďto detritem, nebo napadali jiné trilobity.

Velmi zajímavým skvostem expozice je také ojedinělý drahokam záhněda za milion a půl korun. Tento drahý kámen je často vyhledáván pro svoji tmavě hnědou barvu. Tmavě hnědá až černá, téměř neprůsvitná odrůda křemene se nazývá morion.

Koledování na Mariánské hoře.
Vánoční koledování na Mariánské hoře nadělilo peněžitý dar pro kostel

Vstup stojí 35 korun, avšak pokud si něco koupíte, vstupné neplatíte. Malé kamínky se pohybují do 100 korun.

Vydejte se na výlet
Obec Zámrsk leží v okrese Ústí nad Orlicí. Katastrem obce prochází hlavní železniční trať Praha-Česká Třebová-Olomouc a silnice I/35 Hradec Králové-Vysoké Mýto-Litomyšl. K dalším komunikacím patří původní státní silnice z Vysokého Mýta do Hradce Králové a krajská silnice do Chocně. Ze silnice I/35 odbočuje na křižovatce silnice I/17 do Chrudimi.