„Traily jsou speciálně upravené stezky určené pro kola. Na Dolní Moravě jsme nyní otevřeli rovnou tři – Selský flow trail, Lesní trail a Mamutí trail. Každý je určený jiným jezdcům a celkově mají délku 12 kilometrů,“ vysvětluje Jitka Kadlčková z Horského resortu Dolní Morava.

Začínající jezdci a rodiny s malými cyklisty si užijí Selský flow trail. Jde o nenáročnou a bezpečnou trasu s mírnými boulemi a klopenkami. Trať dlouhá 7 kilometrů vede od Stezky v oblacích dolů do dolnomoravského údolí. Po cestě můžete obdivovat horskou krajinu a výhledy na přilehlé kopce.

Lesní trail má strmější sklon a v délce 3,1 kilometrů nabízí jezdcům větší dobrodružství. Je prošpikovaný klopenkami, přejezdy, dropy nebo skoky s lavicí. Nemusíte se však bát drsné trasy. Lesní trail má bezpečný povrch, nicméně není to nic pro amatéra či občasného milovníka jízdy v přírodě.

Běh na dlouhou trať.
OBRAZEM: Tanečníci už pošestnácté běželi za dlouhou trať

Mamutí trail je určený zkušeným bikerům a skutečným profesionálům. Nabízí ostré sjezdy a kombinuje terénní vlny, klopenky, dřevěné lávky i technické skoky. Jedná se o pořádnou cyklistickou výzvu v délce 2,8 kilometrů.

„Na projížďku po jakémkoli trailu nepotřebujete ani vlastní kolo. Můžete si ho půjčit na Dolní Moravě, takže můžete hodit za hlavu starosti o převoz, technický stav nebo zabezpečení. Nyní je navíc možné si kolo rezervovat dopředu online. Zvolíte si to pravé přesně pro sebe pěkně pohodlně z domu,“ dodává Jitka Kadlčková.

Zbývá dodat, že nahoru s kolem vás vyveze lanovka vybavená speciálními držáky, na které si sami zavěsíte kolo a necháte se unášet vzhůru až do nadmořské výšky 1.116 metrů přímo ke startovací bráně. Zde začíná vaše dobrodružství.

Dagmar Kutilová