Auto si prohlédněte v naší fotogalerii.

Také se bohužel jedná o nejvyšší vůz v nabídce. Od země ke střeše je to přesně 1589 milimetrů. Ani na délku to není žádný „drobeček“. K hranici pěti metrů zbývá jen 27 milimetrů.

I když se zatím vůz nezačal prodávat a ví se, že v přepočtu na české koruny přijde každé na 9,5 milionu korun, je téměř jisté, že to bude historicky nejprodávanější model.

Pokud bude policejní Ferrari využívat svůj potenciál naplno, pak se hodně prodraží
Potenciál policejního Ferrari se prodraží. Sada pneumatik přijde na 30 tisíc

Už jen proto, že z hlediska technických parametrů mu nic neschází. Pod přední kapotou se totiž nalézá dvanáctiválcový zážehový motor se zdvihovým objemem šest a půl litru. Je schopen vyprodukovat výkon 725 koňských sil a 716 Newtonmetrů nejvyššího točivého momentu. Agregát je spojený s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Ta je uložena u zadní nápravy.

Auto má poháněno všechna čtyři kola a také díky tomu zvládne sprint z nuly na stovku za 3,3 sekundy a na dvojnásobnou rychlost se rozjede za 10,6 sekundy. Ručička rychloměru může dojít až na číslo 310 kilometrů v hodině.

Celková hmotnost 2033 kilogramů, což je nejmenší hodnota ze všech přimých konkurentů, je rozložena mezi přední a zadní nápravu v prakticky ideálním poměru 49:51.

Ferrari Testa Rossa J
Tříčtvrteční Ferrari Testa Rossa pod stromečkem potěší. Levnější Ferrari není

Náležité jízdní vlastnosti má zajistit adaptivní podvozek nejnovější generace a vypiplaná aerodynamika. Díky tomu také auto nepotřebuje zadní stěrač. Okno za zády cestujících očistí od dešťových kapek proud vzduchu.

Multimediální displej 

V interiéru se nacházejí čtyři samostatné sedačky. Zajímavostí je také multimediální displej umístěný přímo před spolujezdcem. Veškeré důležité ovládací prvky má řidič soustředěné na volantu. Stejně jako je tomu v ryze sportovních modelech Ferrari.