Jedná se o třetí na sebe navazující elektrický koncept. Trilogie začala dvoudveřovým grand tourerem, který představil designový jazyk Genesis Athletic Elegance. Koncept X Speedium Coupe, druhý vůz v pořadí, ukázal evoluci mřížky Genesis Trest Grille, která se vyvinula ve světelný podpis označující elektrické pohonné ústrojí. Tuto řadu konceptů završuje Genesis X Convertible. Z trojice vozů je nejelegantnější a nejpropracovanější.

Elegantní křivky podtrhuje dlouhá kapota, široký rozvor a dlouhá kabina pro cestující. Dvojice zadních protáhlých svítilen jsou charakteristické pro všechny tři koncepty.

Sportovní vozy mají obvykle klasické siluety
KVÍZ: Které jelo prvně 300 km/h a další zajímavosti ze světa sportovních aut

Koncept X Cabrio je čtyřmístný a přístrojová deska plynuje navazuje na středovou konzoli, která obepíná sedačku řidiče. Základní barvou interiéru je Giwa Navy – pojmenovaná podle "Giwa" – střešních tašek na korejských domech. Texturovaná tkanina je vyrobena z recyklovatelné vlny a kontrastuje s koženými povrchy sedadel. Oranžová barva Dancheong se objevuje na prošívání sedadel a je pojmenovaná podle tradičního dekorativního zbarvení korejských dřevěných staveb.

 Ve stejném duchu se nese i barva interiéru. Barva Crane White vzdává čest bílým jeřábům, kteří v Korei představují vznešenost a posvátnost.

„Společnost Genesis začala svůj život výrobou sedanů zaměřených především na firemní uživatele. Nyní nám elektrické pohony poskytly dokonalou možnost nových designů, s nimiž si lze užívat přírody, a které pohání naši značku k vytváření vozidel s ještě větší emocionální odezvou,“ uvedl šéf kreativního oddělení Luc Donckerwolke.

Unikátní vůz je v originálním stavu součástí expozice Muzea nákladních vozů Tatra v Kopřivnici
Také Tatra nabízela tříkolku: Typ 49 již ovšem skoro upadl v zapomnění
Unikátní pick-up dorazil až ze severních Čech
Ozdobou plzeňské výroční vyjížďky byl Trabant pick-up. Vzniklo jich jen pět
Upravené Porsche 911 dokázalo překonat strmé stoupání, vyschlé pláně, kamenitý terén i ledová pole
Výš už se dostanou jen letadla. S Porsche 911 vyjeli na nejvyšší sopku světa