Hlas pro opozici je hlas pro válku. Pamatujte si to, až půjdete k volbám,“ vzkázal voličům prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Copak o to, takto životně důležitá poučka prezidentské kanceláře se snadno zapamatuje. Horší je to se správnou interpretací, protože „opozice“ i „válka“ jsou obecné pojmy. 

Válku ve svém volebním programu nemá žádná z parlamentních stran. Je vidět, že prezidentská kancelář má odlišné zdroje důvěryhodných informací než my obyčejní prostí voliči. Prezidentův tým má nepochybně k dispozici závažné důkazy a odposlechy špičkových politiků, když před volbami veřejně demaskoval válečné plány české opozice.

Proč je terčem jen Hnilička? I Šlégr podupal sport

Prohlášení Jiřího Ovčáčka bychom rozhodně neměli brát na lehkou váhu. Ať už jako voliči preferujete spíš válku nebo mír, jistě bychom všichni uvítali srozumitelnější formulace Hradu. Znamená to, že pan prezident příznivcům míru doporučuje volit výhradně koaliční partnery ANO a ČSSD? Doporučuje prezidentská kancelář také provládní komunisty a Okamurovce jako opozici vhodnou pro válekchtivé voliče? Nebo je SPD a KSČM součástí naší mírové koalice? 

Má hlas pro opozici za následek skutečnou nebo jen studenou válku? Je hlas pro studenou válku hlasem pro mír? Za studené války jsme měli na hranicích ostnaté dráty, aby nikdo nemohl utéct z tábora míru. Na naše mírové úsilí dohlíželi soudruzi a vojáci z CCCP, abychom mysleli a jednali správně bez opozice. Koho sakra máme volit?