Chystám se na dlouho odkládaný křest knihy. Mám nové šaty, už jen pár drobností a na závěr si trochu zacvičit. Dcera mi půjčila Apple hodinky, které prý hlásí spálené kalorie.

Nejdřív zajdu do Sephory pro rtěnku. Nikde nikdo. Když zkouším šestý odstín, pár metrů ode mě se pohne černě oděná emo dívka, která splývala s regálem. Čechrá si štětečkem svůj, pod šminkami skrytý obličej, a když mě zaregistruje, nasadí duckface. Mám právě na rtech třináctku Icon pop.

Tereza Semotamová
Mrkvová anabáze

Eva Turnová
je hudebnice a spisovatelka

„Ta popina je cool, do jiný bych nešla,“ řekne. „Ok a jaký byste mi doporučila mejkap? Moc tomu nerozumím…“ „Tenhle,“ dívka sáhne po první flaštičce při ruce. Vetřu si tekutinu na půlku obličeje… „Vůbec bych neřekla, že ho máte! Působí tak mega přirozeně,“ řekne slečna a mrkne půlkilovou řasou. Ok, už chci být pryč. Zaplatím a jdu.

„Můžu vám něco říct?“ zastaví mě dívka ve dveřích. „Ty šaty vám dělají faldy, kupte si stahující kombiné.“

Nemám čas, musím ještě spálit ve Stromovce dvě stě aktivních kalorií. Vběhnu do obchodu se spodním prádlem: „Jedno stahující kombiné.“ „Vemte si desítku a dvanáctku, já se na vás přijdu juknout,“ řekne ležérně prodavačka. Jdu do kabinky.

Zdroj: Deník

Desítku nedostanu ani přes hlavu. Dvanáctka jde až po krk lehce, ale v úrovni ramen mě sevře v polyamidovém objetí. Snažím se ji vysoukat zpátky přes hlavu, jenže za pár minut se vyčerpáním skácím na stoličku. Čtvero zrcadel pocit sevření ještě umocňuje. Zkouším stáhnout kombiné přes hrudník směrem dolů. Roluju svěrací sexy kazajku centimetr po centimetru, jde to ztuha, chvílemi nemohu dýchat.

Tomáš Zelený je ředitel Odboru ředitel odboru usnadňování obchodu a služeb Hospodářské komory
Tvrdá realita pracovního trhu

Prodavačka, která slíbila, že na mě jukne, místo toho šveholí v chodbičce na téma Tchibo punčochy. Netuší, jaké se v mé kabince odehrává drama. Za dvacet minut jsem konečně vysvobozená, ale s kombiné jsem si srolovala úplně všechno. Stojím v kabince nahá, zrovna když prodavačka vejde. Přejede mě přísným pohledem: „Aha, tak to vypadá na osmnáctku. Za chvíli jsem tady.“

Jsem vyřízená. Hodinky hlásí tři sta spálených kalorií.

 Názory zde zveřejněné přinášejí různé pohledy publicistů a osobností, ale nevyjadřují stanovisko Deníku.