Letošní ročník přinesl hned několik rekordů: v počtu diváků, kterých bylo před tisíc, i ve výši výtěžku. Peníze nakonec podpoří nejen dětské oddělení, ale i projekt „Karolínka", který pomáhá léčit malou holčičku, jež trpí Angelamannovým syndromem. Z celkové sumy 51 tisíc korun půjde do nemocnice 40 tisíc a Karolínce na její léčbu 11 tisíc korun.
Z úspěchu letošního ročníku akce má velkou radost primář dětského oddělení Orlickoústecké nemocnice Luděk Ryba: „Dobročinná akce Sjezdovka v Čenkovicích, kterou již počtvrté uspořádali v tomto roce nadšenci, recesisté a především dobří lidé s velkým srdcem z albrechtického Motorsportu, v čele s Mirkem Matějkou, se již stala tradicí. Tradičně nepřálo příliš počasí – sněhu bylo víc než vloni, ale byl měkký a rozbředlý – ale nadšení pořadatelů i početných návštěvníků, kterých přišlo zase o poznání více, zřejmě obměkčilo vládce nebes a při výjezdu prvních automobilů se zvedla mlha, která po celý den skrývala dobývaný svah. A do třetice všeho dobrého – výtěžek, věnovaný též tradičně dětskému oddělení Orlickoústecké nemocnice, opět překonal loňská čísla i všechna očekávání.
Všem organizátorům i návštěvníkům, kteří přispěli, patří naše úcta a vděk. Prostředky použijeme účelně ve prospěch malých pacientů naší nemocnice, například vloni se díky sponzorům podařilo na celém dětském oddělení obnovit televize na pokojích. Děkuji a těším se na veselé setkání zase napřesrok."