Autoklub Ústí nad Orlicí v posledním květnovém týdnu obnoví tradici a uspořádá Ústeckou 21. V jejím čele ale nebude stát již Miroslav Urban, ale Jiří Janák.
Po dlouhých peripetiích s opravou vozovky a odkoupením pozemků od křižovatky na Řetovou směrem na Andrlův chlum se díky spolupráci města Ústí nad Orlicí podařilo téměř nemožné. Sousední obce přikývly na odkup pozemků, na kterých se silnice s 21 zatáčkami nachází, a zanedlouho začne oprava povrchu komunikace.
Poté již nebude nic bránit startu Mezinárodního Mistrovství ČR soudobých vozidel, Mistrovství ČR historických vozidel Česká trofej a Maverick Rescue Euro Cup 2016. Sobotní závod se pojede jako Memoriál Miroslava Urbana, nedělní pak jako Memoriál Otakara Krámského, pro kterého byla Ústecká 21 domácím závodem.
Ústecká 21.
Není vše ale tak jednoduché, jak se zdá. I přesto, že je tato motoristická akce zviditelněním pro celé město, musí Autoklub Ústí nad Orlicí překonávat mnoho překážek.
V prvním únorovém týdnu se zdálo, že je vše nastartované a zapadá do sebe jako ozubená kola. Opak je ale pravdou. V současné sobě se vyskytl problém s možnou uzavírkou a objížďkou hlavní silnice I/14, kde se rozprostíralo depo závodních speciálů. Jedním z hlavních důvodů je kruhový objezd u hotelu Uno. Na jeden víkend pak není možné vytvořit objížďku pro nákladní vozidla přes Rozsochu, Choceň a Litomyšl do České Třebové.
Ne všichni obyvatelé města jsou navíc nakloněni obnově této tradice a podle našich informací se chystaly i petice proti možným objížďkám samotným městem.
Jezdci zaparkují v soukromých firmách
Rada Autoklubu Ústí nad Orlicí ale zahájila rychlá jednání. Ta dopadla na výbornou a jezdci budou parkovat v soukromých firmách a v ulici Vrbová, které jsou v těsné blízkosti startu. Hlavní silnice tak nebude uzavřena a nikdo ve městě nebude muset snášet zvýšený provoz…
Hana Hlavová
Auto klub Ústí nad Orlicí v AČR