Žamberk - Milí spoluobčané, rádi bychom se s vámi podělily o cenný zážitek, který jsme ke konci léta prožily v rámci projektu „Naše společenská odpovědnost".

Tuto kampaň Billa pořádá každoročně po celé republice. Naším úkolem bylo vybrat si něco, čím bychom přispěly nebo pomohly ostatním. Daly jsme hlavy dohromady a vymyslely, že uděláme radost dětem v dětském domově z Horní a Dolní Čermné a zorganizujeme „Loučení s létem". Dalším naším projektem byla pomoc psímu útulku zakoupením nezbytných věcí pro jeho správný chod.

Na základě tohoto rozhodnutí jsme se pustily do příprav. Někteří zaměstnanci zaúkolovali i své děti, které pomáhaly s výrobou různých odměn a přispěly s nápady na různé soutěže. Ruku k dílu přiložili i naši obchodní zástupci, kteří nám věnovali drobné dárky. Pro zaměstnance bylo samozřejmostí každý měsíc odkládat menší finanční částku, abychom mohly splnit to, co jsme si předsevzaly. Malý obnos peněz jsme získaly i sběrem papíru.

Po domluvě s dětským domovem jsme vybraly termín na konci prázdnin. Celá akce začala po poledni. V úvodu jsme děti seznámily s programem a začaly menší soutěží pro vychovatelky. Děti čekala řada stanovišť se soutěžemi, za které získávaly odměny. Do různých aktivit se zapojily malé děti, ale přidali se i teen- ageři, což nás mile překvapilo. Děti si mohly vyzkoušet střelbu ze vzduchovky, chůzi s chůdami, malování rýží, lovení rybiček, atd. Celým dnem je doprovázeli klauni a energická hudba. Velkým zážitkem pro ně bylo hledání ztraceného pokladu, ke kterému musely zjistit heslo. Na závěr pěkného odpoledne se opékaly „buřty" a hrálo se na kytaru. Doufáme, že jsme dětem udělaly radost, protože i pro nás to bylo velmi příjemně strávené odpoledne. Dětskému domovu děkujeme za hezké přijetí.

Po dohodě se psím útulkem v Ústí nad Orlicí jsme z vybraných peněz nakoupily různé pamlsky, hračky, dále potřebná košťata a lopaty. Jednoho zářijového dne jsme se je vydaly navštívit. Majitel pan Kovář nás provedl celým objektem a seznámil nás s chodem a činností. Musíme zkonstatovat, že v útulku všichni odvádějí skvělou práci a pejsci mají hezké a čisté zázemí. Po prohlídce jsme si „půjčily" pár čtyřnohých kamarádů a šly se s nimi projít. Chtěly bychom zdůraznit, že možnost venčení je otevřená široké veřejnosti. V útulku také uvítají jak finanční, tak i materiální pomoc.

Myslíme si, že oba dva projekty stály za naše úsilí, když jsme viděly radost v dětských očích a dobře opečovávané mazlíčky. Byly bychom rády, kdyby tento článek inspiroval další firmy v našem okolí k nezištné pomoci druhým, kterým osud nehrál do karet. Tímto se s vámi loučí

kolektiv bláznivých prodavaček Žamberk