V sobotu 4. července startuje již dvacátý čtvrtý ročník dvoudenního cyklistického etapového závodu „O pohár města Žamberka". Cyklisté šlápnou do pedálů v sobotu od 9.30 hodin při časovce jednotlivců na 11,5 kilometru, která zamíří do Kunvaldu. Odpoledne budou přihlížející moci podpořit své favority v jednotlivých kategoriích z bezprostřední blízkosti – pro závodníky jsou připraveny okruhy městem o délce 1400 metrů.
V neděli cyklisty potrápí náročná horská etapa, která odstartuje v 10 hodin z Masarykova náměstí a povede přes hřebeny Orlických hor. Odpoledne budou slavnostně vyhlášeni vítězové 24. ročníku za účasti zástupců města.
Závod se řídí pravidly Moravského poháru a jede se za plného silničního provozu. „Rádi bychom požádali řidiče i chodce o shovívavost a zvýšenou opatrnost při pohybu na silnicích v okolí Žamberka. Každý, kdo by chtěl změřit své síly s ostatními závodníky, je srdečně zván, závod je dostupný všem zájemcům, ovšem pouze s cyklistickou přilbou," informovali pořadatelé. Společně se závodníky se budou těšit na podporu široké veřejnosti. „Přijďte fandit!" vyzvali.
Více informací naleznou zájemci na webu města: www.zamberk.cz v sekci kalendář akcí.