Podle místostarosty Jiřího Preclíka nejde jen o základní údržbu parku, chystají se i výraznější změny: „Sešli jsme se se členy osadního výboru i se zástupci školy, která je v těsné blízkosti parku, aby nám řekli, jaké eventuální požadavky na park mají. Z této schůzky vzešel návrh, se kterým jsme oslovili projektantku, ta již v současné době připravuje návrh úpravy celého parku," uvedl místostarosta s tím, že se město bude snažit na projekt získat dotaci.

Zatravněnou plochu parku využívá i Základní škola Třebovská, například ke sportovním aktivitám dětí. „To, že město hylvátský park koupilo, byl velice dobrý krok. Opraven je Měšťanský pivovar, kaple svaté Anny a do budoucna bude i hasičská zbrojnice. Park, který město zakoupilo a bude jej také obnovovat, celou tu centrální část Hylvát doplní," líbí se řediteli školy Pavlu Svatošovi. Park by mohli využívat i cyklisté, kteří se zastaví v pivovaru.

Ze strany školy padl návrh, že by část parku mohla být využita pro takzvanou smyslovou stezku. Podle Pavla Svatoše by to bylo zase něco nového, co by vybízelo k aktivnímu odpočinku. „V parku by mohla vzniknout bosá stezka, na které se střídají různé povrchy. Jsou výzvou pro dnešního člověka, nezvyklého chůze naboso. Tyto relaxační zóny jsou novým trendem, reakcí na současný svět," zaujalo ústeckého starostu Petra Hájka.