Po několika nejistých letech si letos účastníci zimních her na nedostatek sněhu opravdu nemohli stěžovat. To umožnilo pořadatelům připravit vynikající podmínky pro realizaci závodů jak v klasickém lyžování, tak i v alpském a snowboardingu. Vedle hlavního sportovního programu probíhal po celý týden v Horní Malé Úpě, kde byly zimní hry tradičně pořádány i program doprovodný, kam patří kulturní a společenské akce nebo zjišťování výkonnosti sportovců v dlouhodobé akci – Zdravý sportovec.

Významné sportovní akce se tradičně zúčastnili i sportovci ze sportovního klubu Radost Žampach, více o jejich působení řekl Jaromír Fabián, vedoucí výpravy a trenér sportovního klubu: „Naše výprava není početně velká, ale opět jsme se mezi ostatními neztratili, přivezli jsme dvě zlaté a dvě stříbrné medaile".

Zimní hry v Horní Malé Úpě jsou i místem setkání a přípravy reprezentace pro Světové zimní hry, které se budou konat v březnu letošního roku v Rakousku. „Příprava na Světové hry se nás bohužel netýká, reprezentace se kvalifikovala z loňských výsledků, ale náš letošní úspěch tady na Úpě je příslibem pro akce další", dodává Jaromír Fabián.

(gr)