Posláním Coca-Cola Vánočního kamionu je kromě přinášení radosti a navozování sváteční atmosféry také podpora místních komunit a charitativních organizací. I letos tomu nebude jinak. Výtěžek ze speciálního vánočního prodeje suvenýrů bude v Žamberku věnován Speciální ZŠ a SŠ Žamberk. Po ukončení prodeje odevzdá moderátor akce symbolický šek zástupci vybrané instituce.

„Coca-Cola Vánoční kamion se stal již vítanou tradicí, lidé nás oslovují a přejí si, abychom zavítali právě do jejich města. Snažíme se tedy každoročně přivézt Vánoční kamion a jeho kouzelnou atmosféru do nových míst a společně se Santou zde rozdávat radost. Pokaždé nás velmi potěší, když vidíme, s jakým zájmem nás obyvatelé měst vítají," uvedla Jana Nováková, manažerka projektu, a dodává: „I tento rok jsme ve spolupráci s městy pečlivě vybrali organizace, které v rámci této akce podpoříme."

Příběh Coca-Cola Vánoční tour je v každém městě stejný. Program začíná v 16.00, kdy moderátor učí děti speciální tanec, aby společně v 16.30 uvítali Santa Clause a jeho Vánoční kamion. Závěr celé akce je plánován na 18.00, kdy se návštěvníci se Santou rozloučí a vyprovodí ho na cestu do dalšího města, aby mohl rozdávat vánoční atmosféru a radost také ostatním.

Součástí svátečně laděného programu je mimo jiné i speciální tanec pro děti doprovázející píseň „Vánoce jsou tady". Ten ratolesti zabaví a zároveň zahřeje během odpoledne. Děti mají možnost naučit se choreografii od Santových pomocníků vánočních skřítků. Pro uchování krásných vánočních vzpomínek pak slouží facebookový profil (Coca-Cola Vánoční kamion), kde může každý nalézt fotografie právě ze svého města nebo sledovat putování kamionu po České republice. (tz)