Dětské hřiště nesplňovalo podmínky pro bezpečnou hrací plochu. Nevyhovující zázemí brzdilo výuku i rozvoj mimoškolních aktivit místních dětí, vedení obce se jej proto rozhodlo rekonstruovat a doplnit o nové herní prvky. „Díky nadačnímu příspěvku jsme hřiště doplnili o nové herní prvky a zrekonstruovali ty staré a nevyhovující. Vznikla tak opět bezpečná a kvalitní hrací plocha, kde si děti mohou hrát například v tee-pee nebo na dvojkladině. Kompletní výměnou prošlo také pískoviště i stávající prolézačky a věžové sestavy, které se dočkaly opravy i doplnění o další nové části," řekla starostka Písečné u Žamberka Hana Lipenská.

OPRAVA STÁLA PŘES MILION KORUN

Rekonstrukci téměř 1600 metrů čtverečních velké hrací plochy obec spojila s obnovou přilehlého dopravního hřiště, které se rovněž z důvodu svého špatného technického stavu už několik let nepoužívalo. Písečná jej kompletně vybavila novým povrchem a obnovila vybavení a potřebné zázemí pro dopravní výuku dětí. Rekonstrukce obou hřišť, jež budou žáci místní Základní a Mateřské školy v Písečné využívat v rámci své školní výuky i volnočasových aktivit v odpoledních hodinách, vyšla obec v součtu na více než jeden milion korun.
Opravené dopravní hřiště v Písečné.Zdroj: Nadace ČEZ
Nadace ČEZ podpořila již 400. hřiště. „S pomocí budovat dětské a sportovní hrací plochy samozřejmě neustáváme a rádi jsme tentokrát podpořili školu v malé obci v Pardubickém kraji. Místní žáci i předškoláci tak mohou opět trávit svůj volný čas na bezpečném místě a odmala získávat zdravé návyky," řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.
(tz, rz)